Tags

, , , ,

Jan Mulder - IrisJan Mulder – Iris (08-056)

Meestal houdt Jan Mulder het bij columns. Hij heeft overal een mening over en overal verstand van, dus is hij een gewilde gast in talkshows. Maar soms wil hij blijkbaar iets anders. Een roman dit keer dus. Al lijkt het meer een novelle.

Er lijken toch een aantal autobiografische elementen verwerkt te zijn in dit boek. De ex-topsporter Arend is de hoofdpersoon. Geen voetballer, maar een polsstokhoogspringer. Een van zijn zonen heeft een Noorse vrouw, zijn vrouw is een baken van rust in zijn leven. De jonge Iris is dat niet. Veertien is ze pas. Ze zet zijn leven even op de kop.

Iris is het verhaal van een vakantie op Mallorca met het hele gezin in de zomer van 2003. De actualiteit komt geregeld door het verhaal heen, Arend is een fanatieke krantenlezer. Beckham speelt een leuke bijrol door steeds in het nieuws te verschijnen. Arend heeft het niet makkelijk die hete zomer.

Leuk tussendoortje, maar niet heel bijzonder. Ik blijf meer fan van Mulder’s columns.

Quote: “Zij zijn zonen van het chattijdperk, spreken een andere taal, malen niet om een fout met d of dt. Wederkerend voornaamwoord en stomme e zijn voor hen onbekende begrippen, weetjes uit de Middeleeuwen.” (Blz. 46)

Nummer: 08-056
Titel: Iris. In de zomer van 2003
Auteur: Jan Mulder
Taal: Nederlands
Jaar: 2003
# Pagina’s: 188 (11102)
Categorie: Fictie
ISBN: 90-234-1283-4