Tags

, ,

Zoals ik al eerder schreef valt het niet mee om fatsoenlijke lucht in een gigantisch gebouw te krijgen. Vooral de computerlokalen blijven een probleem. Het is een goed idee om om 18.00 uur de computers automatisch uit te zetten (ik heb nog 29 minuten om dit te schrijven dus, de deadline is genadeloos), daardoor wordt al veel onnodige stroom en warmte gemeden. Maar een echte oplossing is dat nog niet.

Maandag aan het begin van de pauze kwamen twee mannen met een karretje vol gereedschap en een laptop het lokaal binnen. Zonder groeten liepen ze langs me heen naar de muur. Daar zou een meetapparaat staan bleek. “Wie heeft die stekker er uit getrokken?” klonk het bars. “De stekker van de mobiele airco zit er in..” volgde al snel. De heren waren van de technische dienst en wilden de meetresultaten verwerken. Mijn reactie was niet zo gewenst bleek later deze week. Er werd tenminste over geklaagd in een E-mail:

“..en wat schetst mijn verbazing de stekker van de meetapparatuur was er uitgetrokken, en was nu in gebruik voor een mobiele airco. Dus u begrijpt deze meting kunnen we niet gebruiken. Nog vreemder was de reactie van de docent aldaar. “we weten al 1,5 jaar dat het hier te warm is dus dat met dat meten schieten we hier niets op.”

Die docent was ik dus. Maar goed, daarna ben ik maar vertrokken en heb de discussie gemeden, ik had al wel door dat ik het fout had gedaan, terwijl ik nergens had aangezetten. Wel vraag ik me af wie die airco er dan heeft neergezet. Wij hebben er niet om gevraagd, maar kregen het als noodoplossing door de strot geduwd. En nu blijkt dat er niet genoeg stekkers zijn om én de meetapparatuur én de mobiele airco van stroom te voorzien. En dat de heren langs elkaar werken, is toch niet mijn schuld?

Het werd nog grappiger toen mijn collega woensdag de airco aan wilde zetten. Het apparaat was weg. Navraag leverde niets op. Sterker nog: technische dienst, huismeesters, concierges, ondersteunende diensten, niemand wist iets. Is het een straf voor mijn opmerking van maandag? Is het apparaat in rook opgegaan of heeft iemand de beste manier gevonden om iets uit een school te jatten: gewoon brutaal het ding meenemen door de hoofduitgang? Is het mogelijk dat een machine van bijna een meter hoog, ongetwijfeld loodzwaar, verdwijnt in een kantoorgebouw?

Het raadsel blijft, net als de slechte, te warme lucht. Zal nog wel een vervolg krijgen dus…

Advertenties