Tags

, , ,

Peter schreef een boek. Na de publicatie van mijn Olympisch Dagboek zag hij hoe simpel het tegenwoordig is om een boek uit te geven. Peter schrijft al een tijdje op zijn eigen weblog. Ooit begon hij met CycloSim, wielerspelletjes voor liefhebbers, een site die al snel uitgroeide tot een van de populairste wielersites van Nederland. Zelf mocht ik al snel verhaaltjes, gedichtjes en artikelen schrijven voor die site. Veel van die schrijfsels zijn nog te vinden via de categorieen aan de rechterkant.

Naast de organisatie van CycloSim, begon Peter ook voor CycloSim te schrijven. Ook als gast op mijn web-log. Via CycloSim kwam het clubblad en de website van HSC’21, de club waarmee hij landskampioen werd ooit. Ook voor G.F.C. schreef hij, in de Goal en voor het jubileumboek. En voor onze Oudste Goorsche Tourtoto. De lijst wordt langer. Het huis-aan-huiskrantje in Haaksbergen, TwenteSport en weet ik waar nog meer niet.

Nu is zijn boek dus uitgekomen. Ups & Downs. Een verzameling van zijn beste verhalen. Eerder verschenen op diverse sites of in bladen. Meestal schrijf ik pas over een boek, nadat ik het zelf gelezen heb. Een boekrecensie dus. Nu sla ik die stap over. Natuurlijk bestel ik het boek zelf en zal het lezen, dan ook recenseren. Maar eerst hoop ik dat iedereen naar de site van WWAOW gaat en zijn boek bestelt. Kun je meteen mijn boek ook nog bestellen, als je dat nog niet gedaan hebt.

Ups & Downs, hier is de aankondiging op Peter’s eigen site, gaat vooral over voetbal en wielrennen. Maar ook over zogenaamde ‘kleinere’ sporten. Maar vooral zoekt (en vindt!) Peter de verhalen achter de sport. De vergeten legendes, de onverwachte gebeurtenissen, de schoonheid van de sporter die geobserdeerd met slechts één ding bezig is. De ondertitel van zijn boek zegt het eigenlijk heel goed: “De achtergronden, historie & nostalgie van sport”.

Ongezien (niet helemaal, ik mocht een proefversie al eens bekijken) durf ik te beweren dat dit een van mooiste sportboeken van het jaar wordt. Nu nog hopen dat het ook een succes wordt. Koop het! (Nog één keer dan: hier)

Advertenties