Tags

, , , , ,

Mart Smeets - VuurMart Smeets – Vuur (08-054)

Wanneer je gewoon schrijft wat je leuk vindt en de mensen kopen je verhalen. Je kiest het juiste moment voor een onderwerp en je brengt een boekje uit. Meestal is dat in de zomer de Tour, maar eens in de vier jaar mag Smeets over de Olympische Spelen schrijven. En hij weet gewoon dat hij er tienduizenden verkoopt. Natuurlijk spreekt hier de jaloezie mee. Tegenover de 18 verkochte exemplaren van mijn eigen Olympisch Dagboek (hint nog steeds te koop, klik op de link), staat de oneindige reeks goedverkopende boeken van Smeets.

Gelukkig lees ik zijn boeken altijd met plezier, deze heb ik de hele zomer laten liggen tot tijdens de Olympische Spelen. Smeets schrijft mooie Olympische verhalen over sporters met een verhaal. Sporters die hij persoonlijk gesproken heeft, uit binnen- en buitenland. Indien nodig zoekt hij ze weer op om de herinnering op te halen, soms is zijn eigen archief goed genoeg. Alles natuurlijk weer met een kijkje achter de buitenkant, de mens achter de sporter, het oog voor detail.

Mooie verhalen over Hennie Kuiper en Gerard Nijboer, over Gert Jakobs die sterker was dan Breukink tijdens de ploegentijdrit, over Michael Jordan en Florence Griffith. Natuurlijk over de volleybalheren, maar ook over Erica Terpstra en Martine Ohr.

Voor de feestdagen in december weer een boek. Bijna een zekerheid in het leven.

Quote: “’Come on Michael, the limo is waiting. Hurry up, baby’. Johnson fronste even, stond toen snel op, gaf me een hand en zei: ‘I am sorry, man. That’s the boss. I gotta leave, man. Sorry again.’” (Blz. 183)

Nummer: 08-054
Titel: Vuur
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 207 (10538)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-468-0424-7