Tags

, ,

Ik ben Kees Spiering niet. De kreet komt van diep. Zoals de Raggende Manne ooit zongen “Ik wil je broer niet zijn, zie je dat dan niet”. Het ritme klopt, of heet dat jambe bij gedichten? Te lang geleden dat ik die termen nog beheerste.

Ik schreef ooit een recensie over zijn boek. Zoals er hier elk jaar tientallen recensies verschijnen over boeken die ik gelezen heb. Maar om de een of andere reden schijnen er mensen te zijn, die denken dat deze web-log over Kees Spiering gaat. Het kan er natuurlijk mee te maken hebben dat de heer Spiering geen eigen website heeft. Of dat mensen niet goed lezen.

Wanneer ik naar de statistieken van mijn site kijk, blijkt dat de naam Kees Spierings een van de meest gezochte zoektermen is waardoor men op mijn pagina terecht komt. Vreemd, want ik schrijf veel vaker over wielrennen, voetbal en reizen. De namen Mart Smeets, Hein de Kort en Fausto Coppi zullen op mijn site veel vaker voorkomen dan die van Kees Spiering. Toch was vandaag de derde lezer (of juist niet-goed-lezer) die een reactie achterliet bij dat ene stukje over Kees Spiering. Drie reacties die voor de schrijver zijn, niet voor dit web-log.

Misschien is de heer Spiering wel zo ijdel dat hij zijn eigen naam zo nu en dan opzoekt via Google. Dat hebben we allemaal toch wel eens gedaan? Ik wel tenminste. Misschien komt hij dan ook op mijn web-log en kan hij contact opnemen met de zoekenden. Misschien is hij wel een eigen website aan het bouwen ondertussen.

Waarschijnlijker is het echter dat door dit stukje te schrijven nog meer mensen via Google op deze weblog terecht zullen komen, op zoek naar Kees Spiering. Bereik ik precies wat niet de bedoeling was. Voor al die mensen dan maar, een gedicht in het raam. Van Kees Spiering. Doe ik niet moeilijk over.

Photobucket