Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb ooit met een huurauto een geparkeerde auto aangetikt, zodat diens alarm afging. Zelf reed ik weg. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 27-08-2008
Tijd: 18.35 uur
Plaats: Tankstation Firezone Almelo
Dader: Klein donkerblauw Opeltje (39-NK-SB)
Situatie:
Tanken is saai. Je staat daar maar te wachten tot de tank vol is, je staart wat om je heen, als er andere klanten zijn, doen die hetzelfde. Niet echt opwindend dus. Ik laat dan ook wel eens mijn raampje open om nog wat muziek te luisteren.

Achter me arriveert het smeugeltje. Een rotjoch met zijn eerste auto. De muziek dreunt ons van verre tegemoet. Eenmaal stilstaand, komt hij uit de auto. Terwijl ik bij pomp 2, mijn buurman bij pomp 1 nu verwachten dat hij zijn radio uitzet, komen we bedrogen uit.

Hij gaat niet zo maar tanken, nee hij moet die pokke herrie van hem natuurlijk wel goed horen. Wij lopen al bijna een gehoorbeschadiging op en staan nog een meter of 8 voor hem. Maar de rolmops in geel T-shirt gaat nog niet tanken. Hij zet de muziek nog harder. Het lijkt ook alsof hij de bass nog even extra hoog zet. Typisch geval van een auto met meer decibels aan boord dan IQ-punten. Zo’n auto waar de stereo twee keer zo veel waard is dan de dagwaarde van de bolide zelf. En dan nog muziek spelen die die term helemaal niet verdiend. U kent het wel. Die dreun zonder melodie of variatie. Een handige computerprogrammeur die nooit een muziekinstrument heeft aangeraakt.

Hij schijnt het zelf niet door te hebben dat anderen zich aan hem storen. Hij loopt nog even trots rond zijn auto, alsof die er niet uitziet alsof hij vorige week nog mee heeft gedaan met het achteruitrijden op Zandvoort in het kader van Te land, ter zee en in de lucht. Gelukkig zit mijn tank vol, ik hoef geen bonnetje en duik snel mijn auto weer in.

Straf: Een avondje met een ketting vastleggen aan de boxen bij een hardcore festival.

Advertenties