Tags

, , ,

Stiekem begin ik wel te hopen dat ik zo langzamerhand een echte schrijver aan het worden ben. Behalve vrienden, collegae en familie, zijn er ook mensen die mijn boek spontaan aanschaften. Meerdere keren werd ik met ‘hallo auteur’ begroet. Er wordt al om gesigneerde exemplaren gevraagd…

Ik kreeg aandacht op Goors Nieuws en sinds gisteren staat er zelfs een heuse recensie elders op het web. Dettie van site De Leestafel kocht mijn boek en schreef een leuk verhaal. Het belandde op de Debutantenpagina. Zij kon natuurlijk ook niet weten dat ik een jaar of negen geleden al een eerste boek uitgaf.

“G.F.C. uit” was mijn officiele debuut. Goed ontvangen, veel positieve reacties, maar financieel een debacle. Door mijn beslissing de boekjes tegen kostprijs te verkopen (een tientje destijds), moest ik elk boekje verkopen om quite te spelen. Maar natuurlijk gaf ik er veel weg, vooral aan teamgenoten die figureerden, zonder dat zij het wisten. Er liggen er nog een paar dozijn boven op zolder, voor de echte liefhebber. Een aantal quotes staan op mijn oude website, hier.

Ook leuk was dat ik gisteren een verzoek kreeg om mijn nieuwste uitgave aan de Openbare Bibliotheek te verkopen. Dat nog niet iedereen een credit card heeft, snap ik, maar ik had geen rekening gehouden met officiele instanties die dat ook niet hebben. Ik heb beloofd dat ik komende week een keer langs ga. Kan mijn boek ook uitgeleend worden.

Via Miel, een ervaren schrijver (wielerpoëzie van zijn hand), die zelf ook via WWAOW zijn boek Fietsvarianten te koop aanbiedt, begreep ik dat er één keer per maand een verkoopoverzicht komt. Ik ben benieuwd. Jammer dat ik geen overzicht krijg van wie het boekje gekocht heeft. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

 

Advertenties