Tags

, , ,

In Nederland niet echt bekend, de serie ‘The Comic Strip presents’. Een aantal afleveringen moeten nog ergens op videobanden her en der staan, boven op zolder. Maar omdat wij hier geen Channel Four krijgen, heb ik vele afleveringen gemist.

In totaal werden er 39 afleveringen gemaakt. De eerste in 1982 (Five go mad in Dorset) de laatste in 2000. Alle grote namen uit Engeland doen mee aan een of meerdere episodes. Adrian Edmonson, Robbie Coltrane, Dawn French, Nigel Planer, Rik Mayall, Jennifer Saunders en anderen, bekend van series als The Young Ones , Ab Fab en Bottom .

Jaren zocht ik naar afleveringen die ik nog niet kende. Toen ik de DVD-box voor het eerst zag op Amazon  was het nog een behoorlijke aanschaf. Goedkopere aanbieders wilden de box niet opsturen over de Noordzee. Uiteindelijk heb ik toch maar de aanschaf gedaan, nu de pond ook wat goedkoper is geworden. En deze week viel het pakketje in de bus. En de komende maanden kan ik dus 9 DVD’s bekijken. Meer dan een etmaal met geweldige comedy.

A chirpy chappy that’s me!