Tags

, ,

Vanmiddag was het niet nodig. Op vrijdag zijn er, zoals op vele plekken in den lande, erg weinig die nog hun boterham eten. Twee extra tafels en even later flink wat stoelen. We kunnen maandag weer gewoon zitten.

De afgelopen twee weken was er sprake van een bijzonder experiment. Maatregel 1 betekende dat de helft van de tafels uit onze koffiekamer was verdwenen. Elke pauze was het dus zoeken naar een plaatsje. Staand koffie drinken, hangen tegen tafels, zittend op de leuning van een collega, alle varianten waren te zien.

Maatregel 2 was logischer. Gewoon de regels strenger handhaven. Geen eten of drinken buiten de kantine is toegestaan. Uitzendkrachten werden aangenomen om hier op toe te zien. Leuk baantje overigens. De hele dag rondhangen in de gangen en op de trappen en studenten beletten een boterham te eten.

Het gevolg van 1 + 2 was ook simpel. Vele collegae namen hun koffie mee de gang op, om aan bureau, in kantoor of lokaal de geperste bonen tot zich te nemen. Natuurlijk kon dit niet goed gaan. Binnen een dag werd de eerste docent betrapt. Hij werd op de regels gewezen. Het duurde niet lang of hij ging elders verhaal halen. Toen zijn leidinggevende hem niet steunde, was het hek van de dam. Een dag later meldde hij zich ziek.

Twee weken bleef de spanning door het gebouw zweven. ‘Kom niet aan mijn koffie’ had de actiegroep kunnen heten. Maandag zal de normale situatie weer terugkeren. Ik ben benieuwd naar het volgende experiment van het management.

Advertenties