Tags

, , , , , , ,

Hard Gras 59Hard Gras 59 – Tragedie in Alkmaar (08-034)

Weer een nummer dat een thema lijkt te hebben, maar waar de titel en de omslag slechts slaan op een van de verhalen, niet op alle. Nu is de reconstructie van de laatste competitieronde van 2007 door Peter de Waard wel een erg goed verhaal, dus terecht dat het op de omslag komt, maar het is niet het enige verhaal dat de moeite waard is, maar daar kom je dus pas achter als je het hele boek leest.

Gijs Groenteman is een van de journalisten die er achter komt dat een verhaal schrijven over Glenn Helder aantrekkelijk lijkt, maar dat dat in de praktijk toch weer anders loopt. Daniel Titinger heeft het over Surinaams voetbal op een vliegveld in Trinidad. Simon Kuper bezoekt Milanello, Edwin Winkels vertelt over de beroemdste inwoner van Barcelona.

Maar vooral het verhaal van Peter de Waard maakt deze Hard Gras weer de moeite waard.

Quote: “De klappers die waren besteld om het kampioenschap te vieren, werden in de week daarop bij het oud papier gezet. De 17 duizend kampioenshirts worden in opdracht van stadionmanager Wijnand Vermeulen door het hoofd groenvoorziening Henk Ubbels naar de vuilverbranding gebracht.” (blz. 54)

Nummer: 08-034
Titel: Hard Gras 59 – Tragedie in Alkmaar
Auteur: Diversen (Simon Kuper, Peter de Waard, Edwin Winkels, Guus van Holland, Paul van den Bosch, Gijs Groenteman e.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 128 (6004)
Categorie: Sport (voetbal)
ISBN: 978-90-468-0385-1