Tags

, ,

Of we even twee studenten konden aanleveren. Er moeten foto’s gemaakt worden voor de nieuwe folders. Een goed beroepsbeeld moet men krijgen als die foto’s er zijn. De studenten moeten het liefst op hun stageplek poseren. En o ja, het liefst een jongen en een meisje. En een allochtoon en een autochtoon.

Typisch weer een leuke gedachtegang van een kantoorclerk. Politiek correct is de term. Bij ons is negentig procent van de studenten van het vrouwelijk geslacht. Ook het percentage allochtonen is doorsnee aan de bevolking, oftewel nog geen kwart. Daardoor kun je zonder problemen stellen dat de doorsnee student bij ons een autochtone studente is.

Waarom moet er dan een gekleurd jongetje op de foto? Daarvan hebben we er erg weinig. Die is niet representatief voor de opleiding. Ooit gaf ik les op een andere opleiding waar de allochtonen oververtegenwoordigd waren. Daar waren dus minder allochtonen en was de mix jongens-meisjes ook normaal. Die krijgen dus ook dezelfde instructies. En krijgen ze bij de afdeling techniek ook deze vraag? Dus straks staat er in de folder een jongedame met hoofddoekje aan de draaibank?

Wat een onzin. Denk na voor je dit soort dingen vraagt. Denk niet dat een foto in een folder de mensen om de tuin leidt. Geloof niet dat de werkelijkheid in een boekje statistieken te vangen is. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht huidskleur, schoenmaat of haarkleur. En echt niet elke potentiele student hoeft zich te herkennen in een foto in een folder.