Tags

, , , ,

De vierde keeper is de grootste verrassing in de voorlopige selectie. Boschker sluit een matig seizoen goed af en is meteen de nummer vier van Nederland. Hij lijkt sterker dan Timmer, maar mag over een week alsnog zijn vakantie boeken. Van Basten houdt vast aan de Feyenoord keeper, ondanks zijn blunders tegen Oostenrijk.

Achterin zijn reeds twee namen geschrapt uit de 30, Jaliens en Emanuelson zijn afgevallen, Boularouz werd er alsnog bijgehaald.

Op het middenveld mocht Maduro naar de Olympische Spelen en meldde Seedorf zichzelf af. Voorin viel als verwacht de bijl voor Koevermans.

Nu de laatste 2 afvallers. Alle 7 verdedigers gaan mee, dus ook Boulahrouz. Nigel de Jong heeft als voordeel dat hij ook als back kan spelen, daardoor is hij een ‘zekere’ middenvelder. De keuze voor de controlerende middenvelder gaat dus tussen Engelaar en Landzaat. De laatste leek een vaste keuze van Van Basten, maar de aanvoerder van Twente krijgt de beloning voor het goede spel van zijn club.

De drie spitsen staan ook vast, dus moet er nog een aanvallende middenvelder/buitenspeler afvallen. Van Persie gaat hoe dan ook mee, zelfs als hij niet fit is. Robben lijkt net op tijd fit, maar blijft blessuregevoelig. Een mislukte wedstrijd zaterdag of een training met wat trekkebenen en hij valt af. Zo niet dan is de keuze tussen Kuyt en Affelay.

De wedstrijd van zaterdag tegen Oekraine kan zo in het juiste perspectief gezien worden: Is Robben wedstrijdfit of niet?

 

Doel (3):

Edwin van der Sar (100)
Maarten Stekelenburg (100)
Henk Timmer (70)

Sander Boschker (30)

Verdediging (7):

Joris Mathijsen (100)
John Heitinga (100)
André Ooijer (100)
Wilfred Bouma (100)
Tim de Cler (100)
Mario Melchiot (100)
Khalid Boulahrouz (80)

Verdedigend middenveld (4):

Demy de Zeeuw (100)
Giovanni van Bronckhorst (100)
Nigel de Jong (70+20)
Orlando Engelaar (70)

Denny Landzaat (60)

Aanvallend middenveld (6):

Wesley Sneijder (100)
Rafael van der Vaart (100)
Robin van Persie (100)
Ryan Babel (100)

Dirk Kuyt (70)
Arjen Robben (70)

Ibrahim Afellay (60)

 

Diepe spits (3):

Ruud van Nistelrooy (100)
Klaas-Jan Huntelaar (100)
Jan Vennegoor of Hesselink (100)