Tags

, , , , , , , , ,

De Muur 19De Muur 19 – Sultans of swing (08-023)

Tijd voor een reconstructie. Het verhaal van PDM, is de ondertitel van het boek. Vele archieven werden geopend en gecombineerd. Nog meer betrokkenen, renners en begeleiders, werden geïnterviewd, het verhaal komt nu eindelijk compleet naar buiten.

Tenminste, dat is de intentie. En ook al is het boek lezenswaardig, interessant en goed geschreven, de publiciteit eromheen deed vermoeden dat er primeurs in het boek zouden staan. En nu ben ik niet de meest geïnformeerde wielerliefhebber, maar ik kwam toch erg weinig tegen waar ik van opkeek. Oftewel de meeste sportfans zullen niet iets nieuws lezen. De intralipid affaire, zoals het geval in de loop der tijd is gaan heten, is bekend. Ook over het ontstaan van de ploeg komen geen nieuwe revelaties aan het licht.

Maar als gezegd, het boek is erg lezenswaardig en als dossier werkt het zeker. Een compleet overzicht van begin tot eind, inclusief statistieken, prima.

Quote:”Delgado kende Nederland slechts van de criteriums (…) Bizarre ervaringen waren dat. Dronken mensen langs de kant, renner die er rakelings langs scheerden. ‘Kijken of ze zo’n glas uit de hand konden stoten. En de geur van Patatas Fritas hè? Die hing over het hele parkoers’.” (Blz. 52)

Nummer: 08-023
Titel: De Muur 19 – Sultans of swing
Auteur: Bart Jungmann en Fred Segaar
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 144 (4400)
Categorie: Sport (wielrennen)
ISBN: 978-90-204-0857-7