Tags

, , , , , ,

Jacques Vriens - Is de klas nog wel zo gelukkig?Jacques Vriens – Is de klas nog wel zo gelukkig? (08-020)

Veel lees ik niet over mijn werk. Ik ben zo eigenwijs om te denken dat ik het op mijn eigen manier moet doen, me niet moet laten beïnvloeden. Aan de andere kant gebeurt er veel in onderwijsland, er wordt veel gesproken en gediscussieerd. En dat is best interessant. Vandaar dus dat ik maar een keer besloot mee te doen toen dit ringboek voorbij kwam.

Vriens is een onderwijzer die het management inrolde, maar zijn liefde voor het vak nooit vergat. Een ouderwetse romanticus dus. Hij kijkt terug op zijn eigen schoolloopbaan, een stukje autobiografisch dus, maar vergelijkt ook met Theo Thijssen, naar aanleiding van het leesbevorderingsproject Nederland Leest waarin diens boek ‘De gelukkige klas’ centraal stond. Helaas heb ik Thijssen’s boek niet gelezen.

Vriens schrijft een onderhoudend boekje, al is het niet meer dan dat. Ik heb het gevoel dat hij bewust een ‘leuk’ boekje heeft willen schrijven, dat hij veel meer had kunnen en willen zeggen dan dat hij doet. Maar goed, dat zal niet de intentie zijn geweest.

Quote: “Docenten moeten boeiend en creatief les kunnen geven. Het hoeft niet altijd ‘leuk’ te zijn, maar wel goed, zodat leerlingen geprikkeld worden om verder te kijken dan hun neus lang is.” (blz. 38)

Nummer: 08-020
Titel: Is de klas wel zo gelukkig?
Auteur: Jacques Vriens
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 80 (3758)
Categorie: Non-fictie
ISBN: 978-90-475-0338-5