Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik rij al een week met een ondeugdelijke koplamp. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 25-03-2008
Tijd: 8.45 uur
Plaats: A1 naar A35
Dader: Grijze Skoda Stationwagon (75-LG-PN)
Situatie:
Er staan files. Er staan zelfs overal files. Op de radio gaat het kilometer aantal omhoog van 610, via 700nogwat naar 888 km. Slechts een keer eerder stond er in Nederland meer file. Ik rij dus ook maar via de Autobaan, vertrouw de weg langs het kanaal niet. Zwemmen is leuk, maar niet bij deze temperatuur.

Op de autobaan valt het mee, we rijden. Soms maar 20 of 30, dan weer iets sneller. De grote stroom gaat richting Hengelo, Enschede. Slechts een paar auto’s gaan richting Almelo. En al die auto’s rijden in de bocht achter deze Skoda die extreem langzaam rijdt. Niet dat dat nodig is, maar goed, voorzichtig rijden mag. Zeker vandaag.

Eenmaal na de bocht, op de A35 wil iedereen optrekken, maar de Skoda blijft doorpruttelen, komt ternauwernood over de 50, terwijl de weg leeg en schoon is. Iedereen moet haar inhalen (het is een haar achter het stuur). Ik als laatste. Bij de afslag Almelo komt ze weer achter me rijden. Nu zie ik waarom ze zo langzaam reed. Mevrouw is druk aan het bellen. Geen handsfree, geen microfoontje, nee gewoon telefoon aan het oor en files veroorzaken.

Straf: Mobiel in het Twentekanaal laten verdwijnen en haar de keuze geven: Of zelf opduiken, zonder duikmateriaal bij 8 graden of een jaar zonder mobiele telefoon.