Tags

, , , ,

Ronald Giphart - Ten liefdeRonald Giphart – Ten liefde (08-012)

De voorkant doet het ergste vermoeden. Een bouquetreeks voorkant, in dit geval natuurlijk bewust gekozen om het onderwerp te bevestigen. Giphart wordt vaak gezien als iemand die over seks schrijft. Daarmee zou je de schrijver echter te kort doen, vele van zijn verhalen zijn pakkend en zorgen ervoor dat de jeugd gaat lezen/blijft lezen, dat er dan wat seks in voorkomt, tja, dat is voordehandliggend. Kreeg Wolkers een paar decennia geleden niet hetzelfde verwijt? Niet dat ik Giphart met Wolkers wil vergelijken, daarvoor heb ik van die laatste te weinig gelezen, maar over een jaar of dertig zou wel eens kunnen blijken dat hij als ‘opvolger van’ gezien wordt.

Giphart schreef ooit een tijdlang columns voor het populair-wetenschappelijke jongerentijdschrift ‘Kijk’, die columns zijn nu gebundeld, aangevuld en een beetje geredigeerd om samen deze bundel te vormen. En aangezien columns ideaal zijn om vlak voor het slapen gaan te lezen, was dit boek een leuk tussendoortje.

Leuke verhaaltjes over pausen met geslachtsziektes, masturberen, mooie en lelijke mensen, de koninklijke familie en het verschil tussen man en vrouw. Het blijft allemaal niet echt hangen, maar het leest wel lekker weg. En voor diepzinnige beschouwingen zijn er wel weer andere boeken.

Nummer: 08-012
Titel: Ten liefde
Auteur: Ronald Giphart
Taal: Nederlands
Jaar: 2001
# Pagina’s: 207 (2367)
Categorie: Columns
ISBN: 90-5759-181-2