Tags

, ,

Toen ik een maandje geleden op een middelbare school mocht vertellen over mijn school, zat er in het lokaal na mij een con-collega van het AOC. Dit zijn van oudsher agrarische opleidingen, vooral in het oosten des landes. De opleiding die hij moest promoten kwam me niet bekend voor. Een paar weken geleden bij een onderwijsbeurs viel het me weer op. Het AOC heeft een marketing medewerker ingehuurd.

Nu vond ik Marketing tijdens mijn opleiding een van de leukste vakken. Het enthousiasme is in de loop der jaren getemperd en ondertussen is het omgeslagen in antipathie. Het komt er namelijk zo langzamerhand op neer dat het niet meer uit maakt wat je te verkopen hebt, als je er maar een leuke naam voor verzint en een leuke campagne er om heen.

Vooral Engelse termen doen het goed. Dus wat dacht het AOC? Wij gaan niet meedoen met het oubollige succes van Boer zoekt vrouw, maar wij verzinnen Engelse namen voor onze MBO-studies. Daar zal de jeugd van onder de indruk zijn!

Ik daag u uit. Welk beroep hoort bij de volgende opleidingen?

Surprising Nature

Animal Friends

Good Food

Mighty Machines

Dynamic Design

Outdoor life

Big Business

Natural Health

Eerst gokken, dan pas verder kijken. Onder de foto’s staan mogelijke beroepen die na deze opleidingen gedaan kunnen worden.

 

 

 

 

 

Niet stiekem kijken! Eerst gokken, dan verder scrollen.

 

 

 

 

Surprising Nature : Plantenteler, Medewerker Veiling, Medewerker staatsbosbeheer, Houtproducent

Animal Friends: Hondentrimmer, Hengstenhouder, Medewerker dierenwinkel, Stamboekfuncionaris

Good Food : Medewerker bakkerij, Melkveehouder, Inseminator, Medewerker accountantskantoor

Mighty Machines : Loonwerker, Medewerker gemeentelijke groendiensten, Medewerker weg- en waterbouw

Dynamic Design : Medewerker bloemenzaak, Bloembinder, Tentoonstellingsarrangeur

Outdoor life : Hovenier, Medewerker groen, Onderhoudsmedewerker golfterrein

Big Business : Verkoopmedewerker, Manager, Afdelingchef

Natural Health : Werkbegeleider zorgbedrijf

Hoeveel had u er goed?

Overigens is het ook erg leuk om de promotiefilmpjes te bekijken op de site van het AOC. Niet dat je dan een idee krijgt wat je op die opleidingen doet (kijk bij Natural health), maar vermakelijk zijn ze zeker.

Mijn persoonlijke mening (al lijkt me die wel duidelijk onderstussen), is dat het AOC met deze campagne wel een hoop geld kwijt is, maar of het aantal leerlingen stijgt…

Advertenties