Tags

,

Het was al laat, maar ze had het geld nodig. De bank was vlak bij, voor de zekerheid ging ze toch met de auto. In het donker pinde ze liever niet alleen. Het was rustig op straat, als altijd. Ze stapte uit de auto en liep naar de geldautomaat. Ze was net begonnen met pinnen, toen ze de twee zag aankomen. Niet echt types die ze op een verjaardag zou uitnodigen. Ze bleven een stukje achter haar staan. Ook dat nog.

Ze pinde zenuwachtig verder. Vijftig euro, geen groot bedrag, maar genoeg om regelmatig over haar schouder te spieken om te kijken naar de twee. Niet te opvallend, ze moesten niet denken dat ze de ongure types niet vertrouwde. Dat was wel zo, maar dat mochten ze natuurlijk niet merken.

Na het pinnen loopt ze snel naar haar auto, de twee lopen naar de automaat. Gelukkig. Niets aan de hand. Ze draait de auto en ziet de twee weer op haar afkomen. Wat moet ze doen? Doorrijden, negeren, stoppen maarde deur op slot houden? Ze wil doorrijden, maar een van de twee springt op de rijbaan. Nu moet ze wel stoppen, anders rijdt ze hem ondersteboven.

Ze stopt en zenuwachtig wacht ze op wat gaat komen. De een staat nog voor de auto, terwijl de ander naar haar deur loopt. Hij klopt op het raampje. “Heb je gepind?”, vroeg hij de vraag waarop hij zelf het antwoord al wist. “Ja”, mompelde ze.

“Dan moet je je geld meenemen”, zei de man en hij overhandigde haar 50 euro.