Tags

, , , , ,

Mart Smeets - HelderMart Smeets – Helder (08-007)

De contrasten worden in Nederland steeds duidelijker. Of je bent voor Smeets, of je bent tegen hem. De tussenweg schijnt niet meer mogelijk te zijn. Zeker nu de NOS de voetbalrechten weer terug heeft, gaan er al weer hele actiegroepen vergaderen over hoe ze Smeets van de buis kunnen krijgen. Naar mijn weten pretendeert Smeets nooit verstand van voetbal te hebben, noch is hij overduidelijk fan van een Nederlandse club. De Smeets-haters hebben daar geen boodschap aan. Vooral zijn vermeende arrogantie stuit velen tegen de borst.

Op vorige boekbesprekingen (De Kopgroep) op mijn weblog kreeg ik al opmerkingen van Smeetshaters als reactie. Hoe fanatiek moet je zijn om bij een willekeurig iemand op diens weblog een discussie te starten over hoe erg je de man vindt? Ik snap het niet.

In de tussentijd schrijft Mart Smeets gewoon zijn boekjes. En als trouw fan koop ik ze gewoon, lees ze en ben trots op mijn plank vol met boeken van mijn favoriete sportpresentator. Al 60 jaar, maar nog steeds een ongelofelijke productie. Meerdere columns per week, diverse artikelen en dat tussen het tv-werk door. En dan ook nog gewoon voor de lol in de VS een sportwedstrijd te bezoeken. Slapen doe je maar als je tussen zes planken ligt, lijkt een motto.

Quote: “Toen iemand opmerkte: ‘Nee, willen winnen’, was Avital er als de kippen bij: ‘Nee, iedereen wil winnen, dat is een heel menselijke eigenschap, maar heel weinigen kunnen winnen. Dat is het verschil tussen sport en topsport’.” (blz. 178)

Nummer: 08-007
Titel: Helder
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 207 (1461)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-468-0357-8