Tags

, , , ,

Goal. April 2003

Ik geef het meteen toe, ik heb weinig moderne genen in me. Mijn opa en oma keken in de Kerkstraat nog altijd naar het zwart witte toestel onder het motto “Waarom vervangen door kleur zolang het beeld nog goed is”. Tante Betsy geloofde niet dat er mensen op de maan zijn geweest en moest niets van computers hebben. Mijn vader heeft, opgegroeid in een middenstandsgezin, 3 decennia conservatief gestemd. Zelf heb ik me voorgenomen de laatste Nederlander met een mobiele telefoon te worden.

Ik was een van de tegenstanders van shirtreclame, zo’n ouderwets shirt zoals Barcelona en AFC nog steeds hebben, is een lust voor het oog. Ik zit nu ook met plezier in de archiefcommissie, oude clubbladen doorbladeren en vage zwart wit foto’s bekijken. Heerlijk.

Toch ga ik ook wel met mijn tijd mee. Ik kan me geen leven zonder E-mail meer voorstellen, stem progressief en heb geholpen om de eerste website van G.F.C. op het internet te krijgen.

Twee Goals geleden zag u als lezer ineens een nieuwe opmaak. Sommige stukjes waren even wennen, maar dat het een vooruitgang was, was voor de meeste leden wel duidelijk. Geen probleem met vooruitgang. De vorige Goal had ineens ook een nieuwe voorkant. Dat ging me even te ver. Al 40 jaar lang hadden we een mooie voorkant van ons geliefde clubblad, slechts in de jaren zeventig een paar jaar onderbroken door een witte voorkant met de kantine erop. Dat gooien we nu zo maar weg?

G.F.C. is een club van tradities. De oudste voetbalclub van Goor, een van de tien oudste van heel Twente. De club met een supportersvereniging die al meer dan een halve eeuw bestaat. Een club met prachtige tradities zoals de Nieuwjaarsreceptie, de Jan Schutteloop, het paas/meikamp, het Birkenhäger jeugdtoernooi, de oudejaarsmiddag. En met een clubblad dat al aan zijn 58e jaargang bezig is. Twee derde van die periode hadden we de voorkant. Onze voorkant, van ons clubblad. Zonder enig overleg met de redactie is nu besloten om deze te vervangen. De meerderheid van de redactie is tegen, maar is niet naar een mening gevraagd.

In het archief lazen we over jaarvergaderingen waarin over alles gestemd werd. Het bestuur, de elftalcommissie, de jeugdcommissie, de redactie van het clubblad. Over alles konden de leden meepraten. Mijn voorstel is dan ook om de volgende vergadering te stemmen over de voorkant van het clubblad. Er zijn 4800 voorkanten gedrukt, 1 jaar zitten we er aan vast. Maar als het aan mij ligt komt de oude vertrouwde voorkant na dat jaar terug.