Tags

, , , , , , , , ,

Hard Gras 54Hard Gras 54 – Hij wél(07-074)

Het idee was voordehandliggend. Een jaar eerder won JongOranje het EK te Portugal, onder leiding van Foppe de Haan. In 2007 was er weer een EK. In eigen land nog wel. En er viel niet alleen een titel te winnen, maar ook kwalificatie voor de Olympische Spelen. En op dat toernooi ontbrak Nederland al decennia lang.

Dus volgde Hard Gras de nieuwe nationale knuffelbeer op weg naar en tijdens het toernooi. Marielle van Bussel kreeg de opdracht en begon al in September van het voorgaande jaar bij de eerste oefenwedstrijd. Ze volgt Foppe en de spelers tot na de gewonnen finale tegen Servië.

Niet op de voorkant, ook niet in de ontbrekende inhoudsopgave, maar wel in deze uitgave een verhaaltje van Hugo Borst over Cruijff, maar ook een erg mooi verhaal over Lilian Thuram door Vanno Jobse. En terwijl het dus het titelverhaal en de voorkant (Foppe met oranje shawl en bloemen) zijn die de verkoop zeker zullen hebben gestimuleerd, zijn het juist deze twee, bijna incognito geschreven, verhalen, die deze uitgave de moeite waard maken.

Nummer: 07-074
Titel: HardGras 54. Hij wél.
Auteur:  Diversen (Marielle van Bussel, Vanno Jobse, Hugo Borst)
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s:  120 (13288)
Categorie:  Sport(voetbal)
ISBN:  978-90-468-0188-8