Tags

, , , , , , , ,

De Muur 15De Muur 15 – Marije Randewijk – Het kroonjaar (07-066)

Michael Boogerd heeft het boek ook gelezen. Hij vindt Kroon een jankerd. Wel leuk om te zien dat sporters aan het eind van hun carrière vaak veel eerlijker en opener zijn dan tijdens hun loopbaan. Juist daarom ishet wel leuk dat Karsten Kroon het lef heeft gehad om Marije Randewijk in zijn leven te laten indringen.

En omdat Randewijk een goede journaliste is, ziet ze ook goed wat de mens achter de wielrenner allemaal denkt. De overgang van de oude vertrouwde Raboploeg naar de moderne CSC-formatie was een mooi moment. Vooral de eerste maanden is er de euforie. De inmiddels overbekende survival, de manier waarop men met elkaar omgaat, de nieuwe omgeving, de betere vorm, het lijkt allemaal hosanna. In de klassiekers die er toe doen, rijdt Kroon goed, maar net als in voorgaande jaren zijn het slechts ereplaatsen en weinig overwinningen. (detail: tijdens de Amstel Gold Race stond ik op de Cauberg te kijken dat jaar. Naast me stond een kleine mooie zwangere jonge vrouw, mij werd verteld dat dit de vriendin van Karsten Kroon was. Ze ging weg voor de kopgroep arriveerde.)

Toch gaat het seizoen niet zoals Kroon wil. En daarmee eigenlijk ook het boek. Want terwijl ik de eerste hoofdstukken geboeid las, kabbelden de laatste hoofdstukken net als Kroon’s wedstrijden maar wat door.

Toch is het een goed idee om ook in De Muur, net als bij Hard Gras, grootschalige langdurige projecten te beginnen. De vluchtigheid voorbij. Precies de reden dat ik de Wielerrevue eigenlijk bijna nooit lees, maar van De Muur geen aflevering wil missen.

Nummer: 07-066
Titel: De Muur 15 – Het kroonjaar
Auteur:  Marije Randewijk
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s:  128 (11783)
Categorie:  Sport (Wielrennen)
ISBN:  90-2040-732-5