Tags

, ,

Tiscali
Telegraaf

Nu de VVD aan de rechterkant twee voormalige partijgenoten vele stemmen ziet wegkapen, is het lastig politiek bedrijven. In het midden staat het kabinet al, christelijk en rood samen, aan de rechterkant zijn de extremisten, blijft alleen maar over het populisme.

Deze week kwam de VVD met een geweldig plan: Een klein beetje te hard rijden op de snelweg mag. Tien tot twaalf kilometer te hard als het aan fractiespecialist Paul De Krom ligt. ‘We kijken niet op tien procent’, lijkt de achterliggende gedachte.

Prachtig idee, doet het vast goed bij de achterban. Een achterban die het toch al niet eenvoudig heeft nu zelfs erelid Wiegel de partij het liefst wil opheffen.

In dezelfde categorie zijn nog veel meer mogelijkheden die de komende maanden als proefballonnetjes kunnen worden opgelaten. Zoals daar zijn:

1. Tien procent van je belastbaar inkomen verzwijgen (of doen de VVD-ers dat al? Hoe dan ook, de verminderde belastinginkomsten worden een probleem voor Bos, nog een pluspunt voor de VVD).

2. Tien procent proletarisch winkelen mag. Zo lang je negentig procent van je boodschappen afrekent, komt de politie niet in actie (geheel nieuwe doelgroep gaat ineens ook op de VVD stemmen).

3. Tien procent te veel plantjes kweken. Die kwekerij op de zolder komt steeds dichter bij het Nederlandse gedoogbeleid (lekker lange neus naar Frankrijk maken)

4. Tien procent langer parkeren mag. Voor elk uur dat je in de parkeermeter gooit, mag je liefst 66 minuten parkeren. (doet het vast ook goed bij liberale kiezers).

5. Tien procent taxfree extra mee het land in nemen mag. (scheelt toch al snel een pakje sigaretten per vakantie).

6. Tien procent van een fiets of auto stelen mag. (ideaal voor junks: autoradio’s, tomtom’s, reflectors en fietspompen mogen. Politie bespaart zeer veel tijd).

7. Tien procent meer drinken mag. Promillage mag dus naar 0,55 (kunnen de VVD-ers net iets langer meedoen bij die gezellige borrel).

8. Tien procent van de rode lichten negeren mag. Heeft u vanochtend al negen keer stil moeten staan? De tiende keer krijgt u van de VVD, gewoon doorrijden dus. (zal toch niet echt gevaarlijk worden?)

9. Tien procent van de bekeuringen mag u doorscheuren. (Voor de grootgebruiker die toch de staatskas al flink spekt een leuke bonus).

10. Tien procent van de geluidsoverlast op Schiphol negeren we (of was die al ingevoerd, behalve dan voor de bewoners van omliggende dorpen?).

VVD, doe er uw voordeel mee. Op deze geweldige voorstellen zit geen copyright, bronvermelding is wel gewenst. Ook de rijmende slogan boven dit stukje mag u gratis gebruiken.