Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik kijk wel eens of er een flitser staat als het stoplicht op oranje springt. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 1-10-2007
Tijd: 14.45 uur
Plaats: Borne, parkeerplaats op de markt
Dader: Grijze Nissan Almera (01-LF-NB)
Situatie:
Het was druk, ik weet niet waarom. Pas op de vierde parkeerplaats was er plek, heel ongewoon. Maar goed, ik was ruim op tijd, dus parkeerde ik maar op de markt.

Een uur later kom ik terug en zie ik een nieuwe auto naast me staan. En niet gewoon naast me. De bestuurder (ik ga er voor het gemak even van uit dat het een hij was, al zou het vooroordeel dat vrouwen niet kunnen parkeren ook bevestigd kunnen worden) was blijkbaar wel laat voor zijn afspraak. Hij heeft zijn auto op zijn zachtst gezet ietwat scheef staan.

Om überhaupt bij de voordeur van mijn auto te kunnen komen, moet ik langs zijn auto wringen en me gelukkig prijzen dat ik, ook al ben ik zeker niet mager, niet een echte buik bezit, anders was het onmogelijk geweest om zelfs maar de sleutel in het slot te stoppen.

Instappen is het volgende probleem. De deur kan nauwelijks open. Ik wring me naar binnen. Het laatste probleem is er uit rijden. Ik moet achteruit rijdend zijn spiegel ontwijken, de draai krijgen, de auto aan de andere kant, die gelukkig iets socialer staat ook nog vermijden.

Het lukt me, maar ik moet me inhouden om niet bewust een klein deukje of krasje op de asobak achter te laten.

Straf: Lever die benzine verslinde, fout geparkeerde, asociale SUV maar in en rij de rest van je leven in een Smart.

Advertenties