Tags

, , , , , ,

Saskia Noort - AfgunstSaskia Noort – Afgunst(07-045)

Lang weekend weg naar de Veluwe. Na een aantal wandelingenen de zaterdagkranten is er nog steeds flink wat tijd over om te lezen. En als je dan maar een boek bij je hebt, dan is dat ook nog wel een keer uit. Dan kun je dus alleen maar aankloppen bij anderen en hopen dat er iets tussen zit. Dit boekje was een boekenweekgeschenk tijdens de week van het spannende boek, ik had het zelf ook al in de kast staan.

Ik begon er dus maar in, zat ook al snel in het verhaal. Een bloedstollend verhaal volgens de achterkant. Een figuur gemodelleerd naar Matthijs van Nieuwkerk, een wraakzuchtige ex en een succesvolle knappe schrijfster zijn de drie hoofdpersonen van het verhaal. Ik was al snel door het boek heen, wachtend op de dubbele laag, op de diepgang, op de moraal. Maar die kwam niet. Het was gewoon een verhaal van bijna negentig bladzijden dat in de categorie spannend valt, maar waar volgens mij niet echt veel tijd en moeite aan is besteed. De titel ‘literaire thriller’ is volgens mij door de uitgever zelf bedacht, onderdeel van een marketingtactiek.

“Noort is de meest succesvolle thrillerschrijfster van de laatste jaren”, staat op de achterkant. Als haar succesboeken ‘De eetclub’ en ‘Nieuwe buren’ net zo simpel en eendimensionaal zijn als dit boekje, dan hoop ik nooit in de situatie te komen dat ik een van die boeken ter hand moet nemen. Voor mij is Noort een prachtig product van deze tijd. Leuk kopje, knappe PR-campagne, leuke boeken, maar vooral niet te veel diepgang. Niet te zwaar, anders bereik je de zapgeneratie niet meer. Jammer, maar het is niet anders.

Nummer: 07-045
Titel: Afgunst
Auteur:  Saskia Noort
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s:  96 (7396)
Categorie:  Thriller
ISBN:  978-90-5965-0497

Advertenties