Tags

,

Mijn woonplaats is de laatste tijd onderwerp van discussie. Niet alleen op de site van Goor: Goors Nieuws, maar ook elders. De aandacht voor Bert Haanstra is natuurlijk terecht. Het festival ter zijner ere begon natuurlijk ook in Goor.

Maar tegelijkertijd schreef Martin Bril een column die deze week in de Volkskrant verscheen. Niet elke Goorenaar zag de schoonheid van zijn woorden. Misschien waren ze ook wel niet zo bedoeld. Volgens mij heeft hij die column precies twee jaar geleden geschreven, maar verscheen die pas nu. Twee jaar geleden trad hij namelijk op in de Reggehof, ik was getuige en kocht een boek van hem, gesigneerd natuurlijk.

Als reactie op de column van Martin Bril, bedacht Wim de Bie dat hij die leegte van dat enorme plein ook wilde zien. Dus twee dagen na de column arriveerde hij ook in Goor. Zijn bevindigen staan op Bieslog sinds afgelopen vrijdag. Hij is positiever dan Bril. Maar in Goor hebben nog niet velen dit gelezen volgens mij.

Kan ook te maken hebben met het feest van GFC dit weekend. Mijn voetbalclubje bestaat namelijk 100 jaar vandaag. En is dus nu koninklijk. Een impressie van dat feest vind u op de foto’s. Grappig is het bezoek van Wim de Bie wel. Tenslotte was hij al eens eerder hier. Daar schreef ik vorige week net over hier op dit web-log. Samen met Kees van Kooten is zijn bezoekje in de jaren zeventig terug te vinden op YouTube.

Het is me het weekje wel voor een dorp dat eigenlijk gebouwd is om een tochtig plein. Een plein dat eens per jaar een weekend het leven bepaalt in het dorp met stadsrechten. Maar dat grote gemeentehuis is volgens mij wel het enige gemeentehuis ter wereld met een bierdoorgang.

Ik voel me hier wel thuis, geloof ik.

Advertenties