Tags

, , , , , , ,

Karel Hubert e.a.Karel Hubert e.a. – Wim vanEst, zijn hart stond stil (07-029)

De eerste Nederlandse gele truidrager is natuurlijk een beroemdheid. En dus verdient hij een biografie. De drie auteurs moeten dit ook hebben gedacht. Toen een paar jaar geleden op de Aubisque een plakkaat werd onthuld om de bekendste gebeurtenis uit het leven van Van Est te herdenken, lag dit boekje in de boekhandel. Meer dan een boekje is het niet. Klein en dun, en nog relatief duur ook. Ik liet het dan ook elke keer weer in de winkel liggen, ook al ben ik gek op wielerboeken.

Een paar jaar later lag het boekje op de opruimingstafel van V & D en ging ik alsnog voor de bijl. En toen we dit voorjaar ons traditioneel wielerweekendje beleefden (Luik Bastenaken Luik dit jaar), nam ik het boekje mee. En zelfs toen bleek het nog te kort.

Het was leuk om over het leven van Van Est te lezen. Ik had ook niet de indruk dat er onjuistheden in het boek zaten. Dat kan ook haast niet, daarvoor is het te kort. 75 bladzijden inclusief foto’s en statistieken, dat is wel erg marginaal. En dan ook nog met 3 man schrijven. Een weekend doorhalen en je bent er. Daarbij dan ook nog een flink hoofdstuk wijden aan Pontiac, het lijkt wel of het boek gesponsord is. Mocht dat zo zijn (de ondertitel duidt daar ook op), laat Pontiac dat dan ook toegeven en de naam op de omslag zetten en het boekje gratis of voor weinig weg geven aan relaties en wielerfans. Nu lag het veel te duur in de winkel en dacht menig wielerfan te moeten investeren in dit broddelwerkje. Jammer.

Nummer: 07-029
Titel: Wimvan Est, zijn hart stond stil
Auteur:  Karel Hubert, Jeroen Jansen en Jan C. Hubert
Taal: Nederlands
Jaar: 2001
# Pagina’s:  75 (4966)
Categorie:  Sport (Wielrennen)
ISBN:  90-5911-009-9