Tags

, , ,

18.53 uur. Oropesa 9km. Ik ben bijna 11 uur onderweg, alles ging redelijk vandaag. Van Goor naar Dusseldorf, via Palma de Mallorca naar Valencia. Nu met een huurauto op weg naar mijn bestemming. Ik ben er bijna.

19.01 uur. Afslag Oropesa. Ik laat de provinciale weg achter me en rijd dorp in. Meteen een rotonde, net op tijd zie ik het bordje met de naam van het hotel. Marina d’or. Eenvoudiger dan gedacht.

19.03 uur. Ik ben terug op de provinciale weg, de bordjes gaven het aan.

19.05 uur. De volgende afslag en nu ben ik echt van de provinciale weg af. Ik zag al magazijnen van Marina d’or aan de grote weg. Ik moet wel dichtbij zijn.

19.07 uur. Ik zie het dorpje, de urbanizacion noemen ze het hier, liggen en volg nog steeds de bordjes. Nu de receptie vinden.

19.08 uur. Tweede rotonde met een kunstwerk met de naam van het hotel, maar de bordjes wijzen nog steeds rechtdoor.

19.10 uur. Ik zie links en rechts hotels, maar ik moet nog steeds rechtdoor.

19.13 uur. Ik ben door het dorp heen en moet volgens de bordjes op de rotonde omdraaien.

19.14 uur. Ik sla rechts af en volg de bordjes receptie. De wegen staan vol met (dubbel geparkeerde) auto’s, rijden is niet eenvoudig, maar simpel vergeleken met parkeren.

19.18 uur. Ik heb drie van de recepties gezien, maar ben terug op de hoofdweg. Alleen nog maar even parkeren.

19.21 uur. Na de rotonde terug en dan maar rechtsaf, weg van de drukte, daar zijn openbare parkeerplaatsen, volgens de bordjes.

19.23 uur. In de hele straat geen parkeerplek gevonden en automatisch rij ik weer op de hoofdweg, voor de tweede keer over de rotonde aan het eind van het dorp, tot de vorige rotonde, waar ik meteen weer een afslag neem.

19.25 uur. Ook deze straat, vol met parkeerplaatsen, is helemaal vol. Ik heb me er al bij neergelegd dat parkeren in de buurt van een receptie onmogelijk is en rij zo ver mogelijk weg van het centrum tot ik een parkeerplek vind.

19.28 uur. Aan het eind van deze kant van het dorp kan ik de auto kwijt, net voor het asfalt overgaat in zand. Ik neem alleen mijn agenda mee en de lijst met telefoonnummers. Bagage kan ik straks wel ophalen.

19.31 uur. Ik loop de eerste de beste receptie in, ik weet toch niet in welke van de 5 hotels ik slaap.

19.33 uur. De receptioniste kent mijn stagiaire en vindt mijn reservering. Ik krijg een plattegrondje van haar, waarop de juiste receptie staat. Daar hebben ze mijn sleutel.

19.38 uur. Terug bij de auto. Weer rij ik naar de hoofdweg, voor de vierde keer draai ik over dezelfde rotonde, mis de tweede zijstraat die ik volgens haar had moeten hebben en sla de derde dus maar in, waar ik de receptie tref die ik moet hebben.

19.42 uur. Niet genoeg cash voor de borg bij me. Na overleg mag ik 20 ipv 60 euro borg achterlaten. De rekening mag wel met een credit card worden voldaan.

19.48 uur. Met 4,82 euro in de portemonnee, maar met sleutel verlaat ik de receptie. Nu is het vlakbij. Ik kan op de straat parkeren,volgens de receptionist, de parkeergarage kost 7 euro per nacht. Ik zet mijn huurauto wel op straat.

19.50 uur. Ik steek de rotonde over, rij door de straat en parkeer vlak bij trap 2, waar ik naar boven moet. Ik haal mijn koffer en laptop uit de kofferbak, wil de straat oversteken, als ik zie dat dit Playa Coral II is. Ik moet in Playa Coral I zijn.

19.51 uur. Ik zet mijn koffer en laptop terug in de kofferbak en rij weer achteruit de weg op.

19.52 uur. Playa Coral I heeft geen parkeerplekken aan de voorkant, de straat tussen I en II door is net breed genoeg voor 1 auto. Ook aan de achterkant van het gebouw is het niet mogelijk te parkeren.

19.54 uur. Ik ben twee keer rond het gebouw gereden en parkeer in de zijstraat het dichtst bij trap 2.

19.55 uur. Ik haal mijn koffer en laptop weer uit de kofferbak. Deze keer voor het laatst hoop ik.

19.57 uur. Ik heb de eerste sleutel nodig voor het hek. Ik heb de sleutel ook weer nodig voor de deur. Voor de lift gelukkig niet. Ik deel de lift met iemand die naar de zesde etage moet, ik ga naar de derde. De deur sluit, maar gaat weer open, mijn laptop stak er uit. Iets dichter bij haar staand gaan we uiteindelijk toch naar boven.

19.59 uur. Ik ben op de derde etage. Er hangt geen bordje welk nummer aan welke kant is. Ik zet de koffer dus maar neer en loop even een kant uit. 171 en 170. Die kant moet ik dus op. Nummer 165 is de allerlaatste op de galerij.

20.01 uur. Ik open de deur van mijn appartement. Eindelijk.

(wordt vervolgd: hier )

Advertenties