Tags

, ,

Hallo allemaal,

Bedankt voor alle lieve berichtjes (ook van diegenen die niet oorspronkelijk in ons adressenbestand stonden) We vermaken ons nog opperbest;

Lesotho is echt een geweldig land: De mensen zijn heel erg aardig en het is erg grappig, als je een foto maakt van iemand (en dat willen ze graag!) dan moet je ook iedereen in de omgeving op de foto zetten: Ik had al snel veel vrienden gemaakt!

Na een prachtige tocht door de bergen van Lesotho kwamen we terecht in Maseru, de hoofdstad van Lesotho en hebben hier in het gebouw van het NL consulaat overnacht (was toevallig ook een hotel) De volgende dag wilden we de Mohale dam bezoeken; al vroeg vertrokken want er werd sneeuw voorspeld en dat is toch lastig rijden met een VW Polo 2WD, zomerbanden; Afijn na ong. 1 uur rijden en 3 lifters verder was het helaas onmogelijk om door te rijden; we hadden geen grip meer met de auto vanwege de sneeuw! en hebben besloten om te keren en terug te rijden (dan maar geen Dam) Onze lifter hebben we onderweg met al zijn groenten afgezet toen er een 4WD voorbij kwam die ook naar boven ging.

Wij zijn verder door Lesotho naar het zuiden gereden en onderweg nog een museum over Dinosaurussen bezocht; de voetprints van deze Dinosaurus waren echter nog 40 min (en 40min terug) wandelen en daar hebben we van afgezien; ook omdat we wisten dat er een dorpje verderop ze pal naast de weg moesten liggen; En dit klopte ook !! Toch maar even op de foto gezet alhoewel ze moeilijk zichtbaar zullen zijn (jammer he Jesse?)

Weer terug in ZA zijn we doorgereden naar Barkley East: een heel klein dorpje wat volgens ons nog in de 19e Eeuw leeft: we sliepen in Old Mills Inn; een prachtig oud hotelletje maar helaas geen verwarming: en hier had het ook al gesneeuwd; toch maar het bad (op pootjes!) vol laten lopen en hier lekker van genoten (en opgewarmd). Het diner werd gelukkig ook geserveerd dus dat was mooi makkelijk. Aansluitend maar een flinke borrel genomen om een beetje warm te blijven en maar vroeg onder de wol. gelukkig hebben we onze fleece mee.

De volgende dag hebben we het Nelson Mandela Museum bezocht in Mtata (of Umtata); een informatief museum en ook de moeite waard; Over zijn tijd als politiek activist bij de ANC en hoe hij werd opgepakt, terecht gesteld werd en over zijn tijd in de gevangenis op Robbeneiland en hoe hij hier zijn memoires stiekum heeft geschreven en de gevangenis uit gesmokkeld heeft. het cadeau van onze Bea en Claus staat tussen alle andere staatsgeschenken en onderscheidingen die hij gehad heeft; allemaal prachtige geschenken die je inderdaad maar beter in een museum zet en niet thuis op de haard.

Vervolgens een lange rit voor de boeg want we wilden Grahamstown nog halen: helaas niet gelukt dus in Kings Williams town overnacht; hier de slechtste maaltijd gehad want de eigenaresse kon alleen maar het (Keten) restaurant Spur opnoemen; een verkapte KFC of Mc Donalds; niet echt top

Vanochtend zijn we doorgereden naar de kust; Geweldig om de zee en de branding te zien: Gister nog beneden nul graden en nu 29 graden, ongelooflijk toch? We slapen vanacht en morgen in een erg leuk hotelletje in Plettenburgbaai van een NL-er; Cees, die hier al 50 jaar woont! Hij heeft een geweldig sfeervol hotel pal aan de kust en we hebben een geweldige kamer met een mooi balkon met uitzicht over de baai/zee en de riviermonding. Morgen gaan we met een boot de zee op om te zoeken naar Walvissen; en het is Walvis seizoen, dus we hopen dat we ze zullen zien!!

Tot gauw maar weer en groetjes Yolanda en Gerben