Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Na het inhalen bij het stoplicht, raak ik wel eens de schuine witte lijnen waar je niet op mag rijden. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 28-6-2007
Tijd: 11.25 uur
Plaats: Almelo, net buiten het centrum
Dader: Donkerrode Opel Astra 1.6i (FR-RG-25)
Situatie:
Het is niet al te druk. Maar het is wel een doorgaande weg waar hij stil staat, rechterraampje open om met iemand te praten. Met redelijk wat verkeer van de andere kant, houdt hij het verkeer behoorlijk op. Maar goed, kan gebeuren, niet iedereen heeft haast. Dus tegen de tijd dat er ruimte is, ga ik langs hem heen en rij door. Bij de volgende afslag zit ik achter een vrachtauto.Die rijdt ook langzaam, duidelijk zoekend naar waar hij moet zijn. Op een gegeven moment staat hij zelfs stil. Ik maak aanstalten om er langs te rijden, kijk naar het verkeer aan de andere kant en laat de koppeling los. Net op tijd kan ik nog remmen, omdat er naast me al een auto zit. De Astra van net. Dus eerst zelf het verkeer ophouden, maar als een ander even iets meer dan een halve seconde nodig heeft, vliegt meneer er gewoon langs, zonder rekening te houden met het overige verkeer.

Straf: Een maand in de drukste stadsbus van Almelo rondreizen, daarbij opstaan voor oudjes, zwangere vrouwen en mensen die boodschappen tassen bij zich hebben.