Tags

, , , , ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens ingehaald waar het eigenlijk niet mocht. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 5-4-2007
Tijd: 16.20 uur
Plaats: Enschede, weg naar Glanerbrug
Dader: Lichtblauwe Toyota (Duits nummerbord: BOR)
Situatie:
Het is druk. Op vrijdagmiddag niet ongebruikelijk. In Glanerbrug zijn ze met de weg bezig, het duurt dus nog langer voor we in Enschede zijn. Maar er is maar een baan, dus we hebben geen keuze. De twee jonge Duitsers voor me lijken ongeduldig. Bij het stoplicht met van alles bezig, behoorlijk dicht achter de voorganger rijden, naar links uitwijken om te kijken of er ingehaald kan worden.

Dan hebben ze het ineens gezien, meteen na het stoplicht schieten de heren de middenbaan op, alleen bestemd voor bussen en halen vier, vijf auto’s in, voor ze bij een zijweg weer de busbaan verlaten en zich tussen het verkeer dringen. In de verte komt ze een bus tegemoet rijden, ze hebben mazzel gehad dus.

Bij het stoplicht er na moet ik rechts af en staan de heren gewoon weer in de rij voor het rode stoplicht. Compleet nutteloze manoeuvre dus, die zelfs met een ongeluk had kunnen aflopen.

Straf: Paspoort afpakken, rijbewijs inleveren en twee maanden kaartjes controleren op een buurtbus ergens op het Duitse platteland.