Tags

, , , , , , ,

Elvin Post - Het 17deElvin Post – Het 17e (07-017)

Voetbalboeken blijven populair de laatste jaren. Elvis Post waagt zich er dus ook maar aan. Blijkbaar schreef hij al columns voor AD Sportwereld over zijn eigen elftal, het 17e van zijn clubje met de mooie rugbyshirts. Ik kende hem in ieder geval niet.

Sinds ik zelf ook in een lager elftal voetbal, is dit boek misschien wel interessant om te lezen. Jeroen had het bij zich, tijdens de wintersport. Ik had er al in zitten bladeren tijdens een van de vele files op de terugweg. Hij vergat het boek met het uitpakken en het lag dus nog in mijn auto, toen ik de winterbanden twee dagen later inleverde. Wachten op een bankje in de zon is nooit erg wanneer je iets te lezen hebt. Ik dus wel. Dit boek.

Elvin gaat dus met een aantal vrienden, allemaal oud-eersteelftalspelers op een lager niveau spelen. Meteen in het eerste seizoen al doen ze mee om het kampioenschap. Een seizoen later valt het allemaal iets meer tegen. Post is goed in het beschrijven van de details die het boek erg herkenbaar maken voor alle honderdduizenden die op zondagochtend elke keer weer de voetbaltas inpakken voor weer een onbelangrijke wedstrijd.

Het wrange gevoel zit vooral bij mezelf. In het seizoen 98-99 heb ik ook ooit een dergelijk boekje geschreven, dit ook op kleine schaal verkocht. Effectief verkocht ik er veel te weinig. Het financiële verlies raakt me nauwelijks. Eigenlijk zelfs niet. Wel dat ik te lui ben geweest om eens te kijken of ik mijn boekje gepubliceerd kon krijgen. Voor de liefhebber is het nog altijd verkrijgbaar. Had ik er maar niet zo veel moeten bestellen…

Nummer: 07-017
Titel: Het 17e. Eerbetoon aan alle amateurvoetballers.
Auteur:  Elvin Post
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s:  188 (2844)
Categorie:  Sport (voetbal)
ISBN:  90-414-1052-X