Tags

, , , , ,

Goal, maart 1996

Toenik onlangs ten behoeve van het jubileum nummer van de Goal (december) door deoude Goals bladerde, kwam ik de advertentie tegen van de kruidenierszaak van mijn grootvader Gerrit Kappert. De tekst was eenvoudig, maar duidelijk: “Voor betere kruidenierswaren naar G.Kappert Kerkstraat 104 Goor”.

‘104?’ vroeg ik mij af. Nu zijn mijn grootouders helaas vrij vroeg gestorven, zodat ik mij niet veel kan herinneren van de kruidenierszaak, maar ik kan me toch nog wel herinneren dat we bij Opa en Oma op bezoek gingen in de Kerkstraat 105. Na enige navraag bleek dat er geen omnummering heeft plaatsgevonden in de Kerkstraat. Het was gewoon een foutje. Maar wel een foutje dat voor het eerst verscheen in november 1946 en pas hersteld werd in januari 1965. Meer dan 18 jaar langstond er het verkeerde adres in de Goal. De leuze ‘Steunt onze adverteerders, zij steunen ons’ kon dus maar eenrichtingverkeer zijn. Mijn Opa steunde GFC, geen enkel lid kon hem steunen. Iedereen heeft aan de verkeerde kant van de Kerkstraat gelopen.

Waarschijnlijk kwamen diegenen na een kleine zoektocht uit bij Haafkes in de Van Kollaan. Zoals u allen weet staat daar nu een grote Albert Heijn en is de zaak van mijn Opa begin jaren zeventig opgeheven. Toen mijn grootouders in de jaren zeventig vlak na elkaar overleden, viel er dan ook nauwelijks een erfenis te verdelen. Hierbij stel ik, mede namens mijn familie, de redactie en het bestuur van die tijd aansprakelijk voor de gederfde inkomsten. Op verdere juridische stappen beraden wij ons nog.

Advertenties