Tags

, , , ,

Gerard van Westerloo - De zaak M.Gerard van Westerloo – De zaak M. (07-015)

Van Westerloo is vooral bekend als journalist. Zijn boek ‘Niet spreken met de bestuurder’ was een prachtige serie reportages over de toestand van het land, de politiek en de heersende bureaucratie in Nederland. Pas op erg late leeftijd schreef hij dit boekje, zijn fictiedebuut.

De zaak M. is het verhaal over de vriendschap tussen de oudere journalist (zit hier een alter ego in? Is dit gedeeltelijk autobiografisch?) Jakob en de jonge moslim Mehmet. Voor een reportage komen ze met elkaar in gesprek, maar het gesprek eindigt in een vriendschap, waaruit beide mannen iets halen. Ondanks hun leeftijds- en cultuurverschil lijken de mannen meer op elkaar dan ze zelf doorhebben.

Dit kleine boekje, uitgegeven ter gelegenheid van een jubileum van uitgever de bezige bij, smaakt naar meer. Het is eigenlijk maar een kort fictiedebuut van Van Westerloo, maar er blijkt wel uit dat hij zeker ook talent heeft om de misstanden die hij als journalist beschreef ook te gebruiken in fictieve situaties. Kom maar op met die roman!

Nummer: 07-015
Titel: De zaak M.
Auteur:  Gerard van Westerloo
Taal: Nederlands
Jaar: 2004
# Pagina’s:  91 (2254)
Categorie:  Fictie
ISBN:  90-234-1610-4