Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Op de fiets lijkt het alsof er veel minder verkeersregels geldig zijn. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 5-3-2007
Tijd: 16.30 uur
Plaats: Almelo, Rondweg
Dader: Grijze Hyundai Getz (49-PL-BR)
Situatie:
De rondweg is altijd druk in de spits. Minstens 6 stoplichten die allemaal hun naam eer aandoen. En dan rijdt deze idioot daar ook nog tussen. Voorsorteer vakken zijn er namelijk gemaakt om te gebruiken. Dus wanneer je links af wil, dan ga je op de linkse strook staan, wil je rechtdoor, dan sta je op de middelste strook, wil je naar rechts, dan sta je rechts. Vrij simpel allemaal.

Niet iedereen begrijpt dat, waarschijnlijk. En we twijfelen allemaal wel eens over de te volgen weg. Maar het verkeer is geen plek om te filosoferen. Of je gaat naar links, of je gaat recht door. Maar wanneer je zoals onze vriend in de grijze auto precies midden op de streep gaat rijden en je doet dat ook nog eens met een vaartje van 30 km/u terwijl iedereen met 80 km door wil rijden en wel weet waar ze moeten voorsorteren, dan ben je een gevaar op de weg. Dus moet je je vrouw leren kaartlezen, een TomTom aanschaffen of gewoon een keuze maken en op de volgende parkeerplaats de wegenkaart erbij pakken. Maar niet het verkeer tegenhouden! En zeker niet als ik daardoor niet door het volgende verkeerslicht kom te staan, dat dus voor de tweede keer op rood springt voor ik er door kan.

 Straf: Een cursus kaartlezen volgen en pas het rijbewijs terugkrijgen zodra het examen (hoe kom ik van Almelo naar Wladiwostock met de auto?) foutloos is gemaakt.