Tags

,

De rijdende rechter 017

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik rij harder sinds ik weet dat bepaalde flitspalen zijn weggehaald. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 22-2-2007
Tijd: 17.10 uur
Plaats: Almelo, Windmolenbroekseweg
Dader: Witte Ford Escort 1.6 (XZ-94-XT)
Situatie:
Het is weekend, ik wil naar huis, er staat nog genoeg op het programma. Ik rij gewoon op de voorrangsweg en zie in een zijstraat een witte auto staat, die even later met gevaar voor eigen leven de weg opschiet. Ik moet behoorlijk remmen om niet in zijn zijkant te rijden of er achter op te  schieten.

Als de chauffeur nou haast had, kan ik het me nog voorstellen (dat is iets anders dan goedkeuren), maar optrekken voorbij de 40 km/u is er niet bij. Daardoor heb ik wel tijd om eens goed in de auto te kijken. Ik zie een kinderzitje dat ik bijna had geraakt als ik niet snel genoeg had geremd. Zijn manoeuvre wordt er alleen maar onbegrijpelijker door. Een paar kilometer rij ik door de stad achter deze joker. Geen moment gebruikt hij zijn richtingaanwijzer.

Straf: Een maand vrijwilligerswerk op de kinderafdeling van een groot ziekenhuis