Tags

, , , , ,

Het gebouw is in gebruik genomen. Er is zelfs een prachtige parkeergarage in de kelder. Helaas dient die garage nu alleen nog als opslagruimte voor overbodige kantoormeubels en verhuisdozen, als fietsenstalling tot het echte fietsenhok klaar is en als rookruimte, omdat er bij de ingang van het rookvrije gebouw niet gerookt mag worden.

In de tussentijd moeten alle docenten, maar ook vele studenten de auto elders parkeren. Elders is in dit geval een buurt die niet echt een vrolijke aanblik biedt. Op mijn LiveJournal vergeleek iemand de buurt met de Bijlmer, waarbij die laatste wijk een zonnige en groene buurt werd genoemd. De door de baas gesuggereerde (en gecreëerde) parkeerplaats voegt al snel vijftig procent toe aan de reistijd.

Er lijkt echter een alternatief te zijn. Liefst drie parkeerplaatsen vlak bij de school staan elke dag de gefrustreerde parkeerders uit te lachen. Ze horen bij religieuze gezelschappen en hebben een hek voor de lege ruimte staan, waardoor we er wel langs kunnen lopen, maar niet kunnen parkeren.

Lid worden van een van de drie lijkt op dit moment een aantrekkelijke optie. Het komende halve jaar een veilige parkeerplek en nog dichterbij ook. Maar welke?

De Jehova’s getuigen hebben de beste papieren. Het dichtste bij, het beste hek, genoeg ruimte en vanuit sommige leslokalen kun je nog even een blik werpen op je auto. Maar helaas voetbal ik op zondagochtend, de ongetwijfeld verlangde tegenprestatie kan ik niet leveren.

Photobucket - Video and Image Hosting

De moskee aan de overkant is een goed alternatief. Extra voordeel is dat ook het suikerfeest een erkende vrije dag lijkt te worden voor islamieten. Maar wil ik vijf keer per dag bidden? Durf ik me laten besnijden, het schijnt op latere leeftijd erg pijnlijk te zijn. En ook al verdenkt men mij wel eens van een talenknobbeltje, het Arabisch ben ik niet machtig.

Photobucket - Video and Image Hosting

De laatste mogelijkheid is de Vrijgemaakt Gereformeerde kerk. Past vast goed bij de drie gereformeerde politici die ons land de komende vier jaar regeren. Maar ondanks de naam, bleek uit informatie die ik op Wikipedia trof, dat deze kerk nog strenger in de leer is dan ‘gewone’ gereformeerden. Dan moet ik dus mijn voetbalclub na 31 jaar inwisselen voor een zaterdagclub, mijn televisie naar zolder verhuizen, mijn vriendin het huis uit doen en op zoek gaan naar een achternichtje om te trouwen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Ik ben bang dat de drie geen alternatief zijn. Ik loop wel iets verder en hoop dat mijn auto ’s avonds intact op dezelfde plek staat als waar ik ‘m ’s ochtends achterliet.