Tags

, ,

Photobucket - Video and Image Hosting

Het zou een koffiecorner worden voor de leerlingen. Slechts een klein groepje had het ontdekt. De rest zat gewoon in de grote kantine of in de hal.

Daarna wilde mijn afdeling het inpikken. Een koffiekamer en wat bureau’s stonden samen in een ruimte waar iedereen moest werken. Het verving de oude docentenruimte en een stuk of 6 kantoren, maar was qua oppervlakte veel te klein.

Maar dat plannetje bleek ook niet op te gaan. Lokalen tekort. Het gebouw is net nieuw en nu al moeten collega’s op andere lokaties lesgeven. Dus wordt het nu een ‘gewoon’ leslokaal. Ook al was het daar niet voor gebouwd. Nood breekt wetten.

Het hangslot fascineert me al weken. Elke keer als ik er langs kom, valt het me op. Een ketting met een flink slot eraan. Je verwacht er eigenlijk een oud fietsframe bij, met wielen die of dubbelgevouwen zijn of weggejat.

Het prikkelt de fantasie, dat dan weer wel. Er zijn websites die bij een foto een onderschrift laten bedenken. Er schieten velen door mijn hoofd. “Lesuitval beperkt door revolutionaire methode”, “Kennis achter slot en grendel”, “Weerstand tegen Het Nieuwe Leren resulteert in drastische maatregelen” en vele andere leuke one-liners.

Maar eigenlijk is het beeld mooi genoeg.