Tags

, , , , ,

Ik wou dat ik dertig jaar jonger was. Ik wou dat ik kleine kinderen (bij me) had. Ik wou dat ik Zweeds sprak. En ondanks al deze nadelen heb ik me geweldig vermaakt in Junibacken. Natuurlijk wist ik dat er een pretpark was over Astrid Lindgren. Maar dat was niet echt in de buurt van Stockholm, daarbij niet geopend in de winter. Dus was ik blij verrast toen op de rondvaart door de haven werd verteld dat er een gebouw was waar haar verhalen tot leven kwamen. Meteen erna liepen we erheen. De entree was niet goedkoop, maar niets is goedkoop in Zweden, dus twijfelden we niet en gingen naar binnen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Wat een geweldige plek. Al snel zagen we de huisjes uit de boeken van Pipi en Emil, met daarin vele kinderen die aan het rondkijken waren. Het zag er allemaal behoorlijk echt uit.

Photobucket - Video and Image Hosting

Er werd een treinreis door het museum aangekondigd. Het leek een soort kerststal waar we in mochten gaan zitten en al snel vlogen we langs en over de scenes uit de boeken van Astrid Lindgren. We zagen Emil die zich verstopt had, Ronja in het bos, Karlsson vliegend over de daken. Prachtig gemaakt allemaal.

Photobucket - Video and Image Hosting

Aan het eind kwamen we bij Villa Kakelbont, waar je het huis van Pipi Langkous zelf kon bezoeken. Daarnaast was er een podium, waar de kinderen vermaakt werden door de entertainers.

Via de wereld van Karlsson kwamen we in de boekhandel, waar vele boeken warden verkocht, in allerlei talen, al zat Nederlands er helaas niet bij. Als souvenir kocht ik dus maar een strip over Pipi in het Zweeds. Mocht ik ooit kinderen hebben, mocht ik ooit Zweeds spreken, ik ga zeker terug. En alle fans van Astrid zouden ook moeten gaan. Zo mooi. Zo echt. Ik wil weer lezen over Karlsson en Emil!

Website Junibacken

Advertenties