Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb deze week nog mijn auto in een sloot geparkeerd. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 4-12-2006
Tijd: 13.45 uur
Plaats: Rondweg West Almelo
Dader: Witte Ford Fiesta (DP-XH-81)
Situatie:
Volgens mij is het een opa met zijn kleinkinderen. In ieder geval komen her en der kopjes omhoog, gezien van achteren, hij heeft er zeker 4, misschien wel 5 bij zich. Bij het stoplicht ga ik achter ze staan. Rechts natuurlijk. Bij het volgende stoplicht moet ik er tenslotte af.

Maar optrekken is er niet bij. Sterker nog, vrachtwagens halen ons in. Met een vaartje van een goede fietser hobbelen we naar het volgende stoplicht. Zelfs tegen de tijd dat alle voertuigen op de linkerbaan voorbij zijn, komt de teller nog nauwelijks boven de 50. Het volgende stoplicht is al zichtbaar. Uiteindelijk ga ik er links langs en ga nog rechts af, zonder dat ik hem hinder. Oftewel, met een boog eromheen, zo langzaam reed de goede man. Te gevaarlijk om nog op de openbare weg te rijden dus.

Straf: Pas nadat hij zijn auto heeft verkocht, zijn rijbewijs in het openbaar heeft verbrand, krijgt hij zijn kleinkinderen weer te zien.