Tags

, , ,

Johan 4 

“Als jongetje was ik altijd Feyenoord-supporter. Ik droomde dat ik tegen Feyenoord scoorde. Dan werd ik wakker en dacht ‘Shit man. Dat was niet de bedoeling’”. De uitspraak van het seizoen werd dit jaar gedaan door Cambuur aanvaller Rene van Rijswijk. Een seizoen vol hoogte- en dieptepunten. De dieptepunten hebben allemaal met geld te maken, met als ultiem dieptepunt de nieuwe opzet van de Champions League. De kampioen van een ‘klein’ voetballand moet tijdens de zomervakantie vele voorronden doorworstelen om dan door de nummer 4 van Duitsland te worden uitgeschakeld.

Gelukkig waren er ook meerdere hoogtepunten. De promotie naar de vierde klasse van ons eerste natuurlijk voorop. Maar ook Kanu weer eens met plezier zien spelen is leuk, zeker als je hem een voorzet achter zijn standbeen tot doelpunt ziet verwerken. De eredivisie heeft ook een memorabel seizoen achter de rug. De kampioen wordt door Willem II en Ajax van de matgespeeld. Voormalige topclubs als Ajax en PSV worden in Leeuwarden en Sittard te kijk gezet en Tilburg is zich aan het voorbereiden op de komst van Manchester en Barcelona.

De momenten met kippenvel waren legio: de herdenking van Hillsborough op Anfield road, waar na een mooie stilte een hartstochtelijk You’ll never walk alone klonk. Rob de Wit die de aftrap deed van de wedstrijd waarin Marco van Basten schitterde, de Cruijff erewedstrijd. Twee weken daarvoor een vol Camp Nou die ter ere van de Messias het clublied nog eens zongen. Maar ook die ene aflevering van de regenjas die wel goed was, waarin een 73-jarige Feyenoord fan in de Kuip van Beenhakker een seizoenskaart ontving. Ontroerend mooi.

Totdat ons eerste toch nog besloot te promoveren was het hoogtepunt van het seizoen die ene fan in Wenen. Na een 9-0 nederlaag van het nationale team besloot hij dat hij genoeg vernederd was als fan. Hij ging in hongerstaking voor het Ernst Happelstadion en vertelde iedereen dat hij door zou gaan tot er een speler van het Nationale team zich persoonlijk bij hem kwam verontschuldigen. Begin juni verloor Oostenrijk met 5-0 van Israël. Zou hij er nog zitten?