Tags

, , , ,

Zeker 15 jaar oud. Eigenlijk ook niet helemaal af. Maar ach, serieus nemen hoeft toch niet. Dus toch maar integraal overgenomen, na een paar taalfoutjes er uit gehaald te hebben.


Missverkiezing

Een fenomeen waar ik eigenlijk ook niet tegen kan is voornamelijk te bewonderen op koopavonden en op zaterdagmiddag in winkelcentra.

Je ziet daar vaak van die gezellige paartjes lopen. Zij geniet van een gezellig middagje ‘saampjes’, hij baalt van de drukte en het nutteloze rondlopen. Maar ja, zondag is zijn voetbaldag hij voetbalt ’s ochtends, staat ’s middags aan de kant zijn clubje aan te moedigen, is nog net op tijd uit de kantine vertrokken om studio sport te zien, en valt om 8 uur in een walm van alcohol en aangebrand eten in slaap. Dus op zaterdag investeert hij vast in de zondag.

Dus al 8 kledingzaken lang geeft hij zijn niet zo eerlijke mening over wat zij aanpast (‘nee hoor, het maakt je echt niet dik’), eet een broodje gezond in plaats van een broodje bal met mayo en als ze dan zo door straat lopen dan wil hij zelfs nog wel een arm om haar heen slaan. En wat doet zij dan ? Zij houdt niet een arm om zijn rug heen zoals je verwacht, nee ze steekt een hand in zijn kontzak!

Wat probeert ze daar nu in hemelsnaam mee te zeggen? Wij zijn billemaatjes. Vaak zien zulke paren er uit dat je helemaal niet wilt weten of er meer is dan gearmd lopen, maar zij moet zo nodig aan zijn kont zitten. Is dit nu het einde van de emancipatie?

Dat de man nu ook als lustobject gezien mag worden. Nu de Chippendales volle zalen trekken, er films verschijnen over mannen die verkracht worden door vrouwen, schaatsers populair zijn, niet omdat ze goed kunnen schaatsen, maar omdat ze zo’n lekker kontje hebben, lijkt mij dat de vrouwen aan het doorslaan zijn.

Net nu wij mannen hebben afgeleerd te praten over een bos hout, dieptes van decolletés en de letter V, beginnen vrouwen over borsthaar, kontjes en vertelt de Flair dat de lengte er wel toe doet, vrouwen willen ook wat voelen!

Waar gaat de wereld naar toe? Neem nou de Missverkiezingen. Vroeger was het zo dat wie het mooist was, die won, maar tegenwoordig moeten missen ook nog eens erg intelligent zijn. Flikker toch op, vrouwen zijn óf intelligent (Thatcher, Beatrix, mijn vriendin) of mooi (Claudia Schiffer, Naomi Campbell, mijn vriendin). Ja het is puur toevallig dat mijn vriendin nu wel in beide rijtjes voorkomt.

Maar ja, ik zou er niet tegen kunnen om een domme vriendin te hebben, een lelijke hebben we het niet eens over, maar ik vind het toch wel belangrijk om een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren. Stel je nu eens voor: je ligt samen in bed, het is net achter de rug. Nu is het algemeen geaccepteerd om dan de volgende vraag te stellen “Was het voor jou net zo lekker als voor mij?” Hoe moet zij dan in hemelsnaam antwoorden, de mate van genot meten aan de hoeveelheid uitgescheiden lichaamsvocht, het aantal decibels van het kreunen, het aantal gedachten dat niets te maken had met de bezigheid. Die vraag is gewoon niet eerlijk te beantwoorden. Dat doet dus ook geen mens.

Je moet wel ontzettend slecht zijn wil zij daar over beginnen, dus een simpel “Ja heerlijk” of een variatie daarop is gebruikelijk. Maar je zou toch ook gewoon een filosofische discussie kunnen gaan voeren over de voor en tegens van kinderarbeid in de derde wereld. Of over de politieke toestand in Tsjetsjenië. Ik noem maar wat, maar als je dan zo’n dom wijf naast je hebt liggen die Tsjetsjenië nog steeds verwart met clitoris dan is de lol er wel heel snel vanaf.

Nee, geef mij maar een goed gesprek na een vrijpartij. Dus mijn vriendin is mooi én intelligent. Maar zij is de uitzondering. Om terug te komen op die missverkiezing. Als we niet oppassen, hebben we binnen 10 jaar nog een Miss Universe met een iq van 180, terwijl haar maten ook in die richting gaan. Waarom wordt er niet meer gewoon gekeken naar de maten zoals het vroeger ging.

En dan die stupide vragen die de dames moeten beantwoorden. “Als jij president van de wereld zou zijn, wat zou je dan doen?” En dan met zo’n heel serieus stemmetje: “Ik zou wat doen aan het milieu, want als we zo doorgaan met dat broei-, broek-, broeikas, met die hitte bedoel ik, dan gaat de wereld kapot”.

Ik weet niet wat U zou doen, maar ik zou meteen zelfmoord plegen mocht ik president van de wereld zijn, en dan ben ik niet eens een suïcidaal type. Elk normaal denkend mens zou dat volgens mij doen, maar Miss Oeganda moet zonodig het milieu verbeteren. En het Oegandees heeft nu eenmaal geen woord voor broeikaseffect, dus dat ze d’r niet helemaal uitkomt wordt haar niet aangerekend.

Wat wil je bereiken in je leven? “Ik wil graag mijn studie afmaken, dan een goede baan vinden om te laten zien dat vrouwen ook een goede baan kunnen vinden, maar daarna wil ik toch wel graag trouwen en een paar kinderen hebben.” Nooit eens iemand die ongehuwd gaat samenwonen, of Bom-moeder wil worden, altijd traditionele, conservatieve antwoorden, anders konden de kijkcijfers in Iran wel eens dalen.

Je zal maar jurylid zijn bij zo’n missverkiezing. Heeft U die cijfers wel eens gezien die daar in beeld verschijnen. Tot 3 cijfers achter de komma, geen miss scoort onder de 8. Hoe lelijk je ook bent, die 8 heb je al. Maar wat is in hemelsnaam het verschil tussen een 8.900 en een 8.912 ? Wat gaat er door het hoofd van zo’n jurylid? Even kijken haar linkertepel staat niet helemaal parallel met haar rechter dat is een aftrek van een 0.1 punt, daarbij maakte ze een foutje bij de intelligentietest dus dat kost ook 5 honderdste punt.

Volgens mij is de methode die we vroeger op straat (en het liefst op het strand) gebruikten nog het best toepasbaar. Schaamhaar tot haar navel? Een 3, doorzichtig badpak : een 9. Rijke ouders? Prima, een tien. Daarbij ben je als jurylid toch gewoon een marionet, tenslotte is vooraf al bepaald wie er ver zullen komen. Inde halve finale zitten altijd de miss van het gastland, Miss Amerika (het geld moet ergens vandaan komen, en kijkcijfers bepalen ook deze cijfers), Miss Rusland om de schijn van partijdigheid te vermijden, een miss ergens uit oost Azië,India of Thailand of zo en een miss uit Zuid Amerika, meestal Venezuela, waar vele mooie vrouwen schijnen te wonen.

Reken maar uit: 5 van de 6 zijn al bekend, dan moet je wel heel knap zijn wil je als laatste in die halve finale komen. En dan moet als het even kan ook nog vermeden worden dat een bepaald ras niet vertegenwoordigd is. Dus 2 donkere dames, 2 blanke en 2 ergens er tussen in. Vooral die laatste 2 zijn erg moeilijk bij de voorronde in Zuid-Afrika.