Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb vorige week nog een verboden in te rijden bord genegeerd en ben langs de wegwerkzaamheden gereden. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 22-9-2006
Tijd: 15.05 uur
Plaats: A35 snelweg tussen Borne en Hengelo
Dader: Vrachtwagen van Willem Dijk (OH-38-DH?)
Situatie:
Op een snelweg mag je 120. Op bepaalde snelwegen mogen vrachtwagens alleen rechts rijden, op andere snelwegen mogen ze delen van de dag (spits) niet inhalen. Maar ook buiten die uren zijn er fatsoensregels. En een van die regels is dat je rekening houdt met andere weggebruikers. De chauffeur van Willem Dijk die dus de verse groenten naar Enschede brengt, ontbrak het aan dit fatsoen.

Hoe haal je het in je hoofd om in te halen met een snelheid van net 90 kilometer per uur. Inhalen bij die snelheid betekent dat je kilometers bezig bent, dat er achter je een file ontstaat. Ik geloof best dat het frustrerend is als er weer een Poolse vrachtwagen voor je rijdt met 88, maar om nu 10 kilometer voor je op je bestemming bent tientallen medeweggebruikers dwars te zitten met als resultaat dat je zelf 18 seconden eerder aankomt?

Straf: Gratis fruit voor de eerste 10 bezoekers die dit stukje hebben gelezen.