Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens een politieauto ingehaald op de autobaan. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 12-6-2006
Tijd: 13.25 uur
Plaats: Rondweg Rijssen
Dader: Rode auto, ZN-18-GH
Situatie:
Wanneer je een rotonde komt oprijden en je geeft richting aan, dan kan dit maar een ding betekenen: je gaat rechts af. Blijkbaar heeft de dame achter het stuur deze regel iets anders geleerd. Je knippert als je de rotonde opkomt. Ik moet dus in de rem voordat ik de rotonde opkan. Ze gaat langzaam, maar dat mag. Hoe ver ze gaat, is niet duidelijk. Want eenmaal op die rotonde geeft ze geen richting meer aan. Natuurlijk werkt Sod’s law: ze slaat dezelfde weg in die ik moet hebben. Alleen: nu geeft ze geen richting aan. Knap, dat je op een rotonde twee domme fouten kunt maken.

Ze trekt niet echt op, maar hobbelt verder. Het is te druk om in te halen, dus sukkel ik in de drie achter haar aan. Een paar honderd meter gaat ze iets verder naar rechts en staat dan stil. Ze geeft nu wel weer richting aan. Ze moet naar links. Elk normaal mens gaat dan aan de linkerkant van de rijbaan staan, maar zij niet. Rechts voorsorteren om linksaf te slaan, hoe bedenk je het. Aan haar rechterkant is te weinig ruimte om te passeren, maar aan de andere kant van de weg is het te druk om af te slaan. Oftewel, achter ons ontstaat een behoorlijke file. De eerste achterblijver achter mij wacht niet langer. Hij schiet de berm in en prefereert de modder boven wachten. De tweede ook. Ik sta te vlak achter haar om hetzelfde te doen, maar gelukkig is er een gaatje. Ze kan afslaan. Als het aan mij had gelegen rechtstreeks naar de autosloper.

Straf: Nooit, maar dan ook echt nooit meer achter het stuur plaatsnemen muts. Je bent niet geschikt om je in het verkeer te begeven.

Advertenties