Tags

, , ,

Johan 4

Lieve Mona,

ik ben al meerdere jaren getrouwd met een hele lieve man.Wij hebben echt een goed huwelijk en zijn heel gelukkig samen met onze kinderen. Er is alleen een ding waar wij het niet over eens kunnen worden en dat is voetbal. Hij is namelijk een ontzettende voetbalfanaat en kijkt alle mogelijke wedstrijden op de televisie. Ik ben dan ook bang dat het straks tijdens de Wereldkampioenschappen in Frankrijk helemaal fout gaat. Het is alsof er ineens een hele andere man bij mij thuis op de bank zit. De aardige vader die anders zoveel aandacht voor zijn kinderen heeft, verandert in een schreeuwlelijk, die tegen de televisie schreeuwt, vloekt, zijn kinderen afsnauwt en naar de koelkast stuurt om bier voor hem te halen en zijn vrouw niet meer ziet staan.

Zodra hij thuis komt van zijn werk, valt hij neer in zijn luie stoel waar hij dan ook niet meer uitkomt, totdat hij naar bed gaat, vaak midden in de nacht. Hij leest dan eerst de kranten, kijkt naar voorbeschouwingen, tijdens de onderbrekingen voor de reclame gaat hij naar het toilet, of kijkt op buitenlandse kanalen en tijd voor zijn familie heeft hij niet meer. Ik moet hem zijn eten brengen, wat hij dan voor de televisie wegwerkt, al is het meer wegspoelen, gezien de hoeveelheid bier die hij naar binnen slaat.

Tijdens de wedstrijden durven de kinderen hun mond niet meer open te doen, omdat hij ze al zo vaak een standje heeft gegeven en zelfs klappen uitdeelt. De oudste gaat naar de buren om haar huiswerk te doen en de jongste kan er ’s nachts niet van slapen, omdat hij altijd nachtmerries krijgt, nadat papa hem heeft geslagen.

Elke keer als ik er met hem over probeer te praten, mislukt dat omdat hij over mijn schouder nog weer zit te kijken naar de herhalingen van de hoogtepunten. Het lijkt wel of hij meer interesse heeft voor Hans Kraay dan voor zijn eigen vrouw.

Zijn moeder zegt dat ik niet moet zeuren, zijn vader is net zo en zij zijn al 45 jaar getrouwd zegt ze, maar dit is toch niet normaal meer? De enige met wie ik kan praten is mijn zus, maar die woont in Canada en de telefoonrekening is al zo hoog, dat hij al eens de stekker van de telefoon er uit heeft getrokken, terwijl ik met haar aan het praten was.

Mona, ik weet echt niet meer wat ik moet doen, ik hou echt van mijn man, maar zo als het er nu uitziet overleeft ons huwelijk de Wereldkampioenschappen niet. Ik vind voetbal ook wel leuk (vooral die Kluivert is een kanjer), maar de kinderen lijden er ook onder. Ik klaag niet eens over het feit dat hij zijn huwelijkse plichten (je weet wel waar ik het over heb) meer dan een maand niet na kan komen, ik wil gewoon een ‘normaal’ huwelijk. Is dat te veel gevraagd ?

Een voetbalweduwe.

Antwoord Mona: Ja