Tags

, , , , , , , , ,

Hard Gras 47Hard Gras 47 – Bedankt Dennis (06-065)

Natuurlijk is het terecht dat Hard Gras een special wijdt aan Dennis Bergkamp. Zelden zagen de velden een speler die zo gracieus het spelletje kon spelen als hij. Dennis was een inspiratie voor velen op de velden. Geen wonder dat menigeen probeerde een mooi gedicht te schrijven over zijn voetbaldaden. Slechts twee gedichten (Theun de Winter en Zeger Heerwaarden) in dit boek.

In dit boek ook goede verhalen over The Iceman. Hugo Borst natuurlijk weer (over de vliegangst), Mario Sconcerti over zijn tijd in Italië en Amy Lawrence over de impact van Dennis op Arsenal en het hele Engelse voetbal.

Tussen alle verhalen quotes van schrijvers, voetballers, prominenten en journalisten. Helaas stond ook Nick Hornby hierbij. Ik had liever een verhaal van hem gelezen. En hoe goed Edwin Winkels ook is, het verhaal over hoe Cruijff over Bergkamp denkt is minder relevant.

Al met al een zeer leesbare uitgave van Hard Gras, maar tegelijkertijd ook een gemiste kans. Het mooiste verhaal ooit over Bergkamp stond ooit al in een oude Hard Gras. Dennis midden in de nacht op een parkeerplaats aan het voetballen met vrachtwagenchauffeurs. Voor het eerst was herplaatsing niet meer dan terecht geweest. Sterker nog, dit boek mist een verhaal van deze klasse. Jammer.

Nummer: 06-065
Titel: Hard Gras 47 – Bedankt Dennis
Auteur: Diversen (Simon Kuper, Barbara Barend, Richard Williams, Chris van Nijnatten e.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s: 112 (12079)
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 90-4680-034-2