Tags

, , , , ,

Mart Smeets - RetroMart Smeets – Retro (06-064)

Retro is een leuk thema voor Smeets. Hij kan herinneringen ophalen, vergelijkingen maken tussen toen en nu (Moskou!) en zijn ei heerlijk kwijt. Dit past gewoon bij hem. Het hoofdstuk waarin hij samen met zijn zoon terugkeert naar Murfreesboro is erg persoonlijk, maar daarom niet minder leuk. Al zijn er ook dingen die ik niet perse hoef te lezen.

Mijn persoonlijke favoriet in dit boek was het hoofdstuk over de Atlanta Braves. Ik herinner me nog perfect de World Series 1991, net kabeltelevisie en een sportzender die de wedstrijden ’s nachts uitzonden. De 1-0 nederlaag in de laatste wedstrijd is nog altijd een van de spannendste sportwedstrijden die ik ooit zag. Sindsdien ben ik fan van de Braves. Ik stond ooit op de parkeerplaats op een koude ochtend buiten het seizoen, dus meer dan het stadion zelf heb ik niet gezien. Smeets bezocht het oude Fulton County stadium dat ondertussen onder dat asfalt ligt, maar ook 12 jaar later het nieuwe Turner Field, het voormalig Olympisch stadion. Ik ben jaloers op hem.

Ook zijn herinneringen aan de Kneet, aan de WK Honkbal (1986 en 2005) zijn langlopende band met Lance Armstrong (die hij tussen de regels door met de jaren minder sympathiek begint te vinden) en zijn ode aan Neil Young zijn erg lezenswaardig. Weer een erg leuk boek van Mart Smeets.

Nummer: 06-064
Titel: Retro
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2005
# Pagina’s: 207 (11965)
Categorie: Sport
ISBN: 90-468-0019-9