Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik moet wel eens het gas loslaten als ik een flitspaal zie. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 28-6-2006
Tijd: 9.50 uur
Plaats: Holten
Dader: Donkerblauwe Opel Astra stationwagen (LG-RP-81)
Situatie:
Op dit tijdstip is het druk in Holten. Er is een grote middelbare school, waar ze vanuit allerlei omliggende plaatsen naar toe komen gefietst. Groepen schoolgaande fietsers wekken inderdaad wel eens irritatie op, maar uiteindelijk kun je er weinig tegen doen. De macht van het getal.

Het inhalen van een groep fietsers is dan ook erg gevaarlijk. Toch is dat precies wat deze Astrarijder probeerde te doen. En dat ook nog net voor een afslag. Gevolg: de eerste scholieren slaan links af, de achterste scholieren van dezelfde groep kunnen niet naar links, omdat deze chauffeur zo veel haast had. De middelste scholieren twijfelen tussen snel nog afslaan of stoppen zodat de auto er langs kan. Mazzel: van de andere kant komt even geen verkeer, anders was het geheid verkeerd gegaan. Gelukkig is de groep rustig gebleven en laat hem passeren. Bij het stoplicht even verder op, staat hij weer vlak voor me. Compleet overbodige en gevaarlijke inhaalmanoeuvre dus.

 Straf: Een maand op de fiets naar het werk.