Tags

, , , , , , , ,

Photobucket - Video and Image HostingHard Gras 46 – De held van Ruud van Nistelrooij (06-060)

Het elftal van Manchester United, bijgenaamd de Busby Babes, is natuurlijk wereldberoemd geworden, vooral dankzij de vliegtuigramp van München in 1958. Het grootste talent van die lichting was volgens velen Duncan Edwards. De sterke middenvelder, voorbestemd om de opvolger te worden van Bobby Moore als centrale verdediger, leefde nog enkele dagen na de ramp, maar overleed uiteindelijk ook, net als vele van zijn teamgenoten.

Hoe het zo kwam dat Ruud van Nistelrooij Edwards als held koos, is mij niet helemaal duidelijk. Ook na het lezen van dit boek nog niet. Van Nistelrooij, geboren 18 jaar na de ramp kiest een speler die op aan andere plek speelt dan hij zelf, een ander type is en dus eigenlijk zo goed als niets met hem gemeen heeft, behalve dan dat ze allebei ooit een Manchester United shirt droegen.

Arthur van den Boogaard schrijft het titelverhaal. Het verhaal van de ramp, met als belangrijkste figuur de jonge en sterke Edwards. Als epiloog schrijft Erik Brouwer nog een aantal obituaries voor andere jong gestorven voetballers. Mooi naslagwerk.

Nummer: 06-060
Titel: De held van Ruud van Nistelrooij – Hard Gras 46
Auteur: Arthur van den Boogaard, Erik Brouwer
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s: 120 (11295)
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 90-4680-054-7