Tags

, , , , ,

Zoals degenen die mij kennen wel weten, zoals de vaste bezoekers van dit weblog kunnen concluderen, is de Tour de France volgens mij de mooiste sportwedstrijd van het jaar. Het is dan de laatste jaren een gemengd genoegen dat ik naar Spanje mag op stagebezoek. Dit kan namelijk alleen tijdens de Tour. Ik mis daardoor veel, eigenlijk te veel, om er echt lekker ‘in te zitten’.
Groot voordeel is wel dat in noord Spanje de Pyreneeën ineens relatief dicht bij zijn. Dus is het mij twee weken geleden voor het derde achtereenvolgende jaar gelukt om de Tour te bezoeken. Slechts 1 etappe dit jaar, maar wel een hele mooie.

Photobucket - Video and Image Hosting

Ik stond op een hele mooie plek, een kilometer of vier van de finish van de Pla de Beret, de etappe die Menchov won. Zoals op bovenstaande foto te zien is, een geweldig uitzicht op het dal, waar de renners zeker 4 keer te zien waren voor ze bij mij voorlangs kwamen fietsen.

Om er te komen moest ik wel wat meer moeite doen dan de vorige twee jaren. De etappe lag op zeker 6 uur rijden van mijn hotel. Ik ben dan ook al de avond voordien vertrokken om in het donker een aantal bergpassen te nemen, in de auto te slapen, een paar uur later weer doorrijdend om toch een goede plek te vinden. ’s Avonds in die auto kwam ik op het idee om in plaats van foto’s eens een paar filmpjes te maken. Deze zijn nu te zien. Een soort videodagboek van een Tourgek. Over mijn Tourbezoek dus, maar natuurlijk zijn er ook wel wat bewegende wielrenners te zien.

De 17 korte en heel korte filmpjes zijn te zien via:deze link al staan ze daar helaas in de omgekeerde volgorde. Het leukste lijkt mij om te beginnen met nummer 1, onderaan en dan door te gaan tot nummer 17. Voor degenen die alleen wielrennen willen zien en niet het spektakel eromheen, kijk naar filmpjes 10, 11 en 12.

Photobucket - Video and Image Hosting